Strauss-Kahn, arestat pentru ca a descoperit disparitia aurului Americii?

Joi, 02 Iunie 2011, ora 09:38
12550 citiri
Strauss-Kahn, arestat pentru ca a descoperit disparitia aurului Americii?
Foto: Arhiva

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, declara, zilele trecute, ca nu crede ca acuzatiile de tentativa de viol aduse lui Dominique Strauss Kahn sunt adevarate, fara sa intre insa in detalii.

Analistii s-au intrebat pe ce se baza premierul cand a facut aceste declaratii, iar raspunsul a fost dat in urma publicarii unui raport secret al Serviciului Federal de Securitate (FSB), care sustine ca fostul sef al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a fost acuzat si arestat in SUA pentru agresiune sexuala dupa ce acesta a descoperit ca tot aurul depozitat in US Bullion Depository, sau Fort Knox, "lipseste sau/si nu a fost inventariat".

Potrivit acestui raport secret al FSB, citat de EU Times, Strauss-Kahn a devenit "din ce in ce mai ingrijorat", la inceputul acestei luni, dupa ce Statele Unite au inceput "sa traga de timp" in legatura cu promisiunea de a livra catre FMI 191,3 tone de aur, dupa cum a fost acordul semnat de Fond in aprilie 1978. Aurul urma sa fie vandut pentru a finanta DST (Drepturile Speciale de Tragere), ca alternativa la rezervele curente.

Mai mult, raportul FSB subliniaza ca Strauss-Kahn isi exprimase indoielile legate de buna credinta a Washingtonului intr-o serie de intalniri cu oficiali americani apropiati lui Barack Obama. Ulterior, seful FBI ar fi fost contactat de agenti ai CIA, care l-au "asigurat ferm" ca aurul detinut de Statele Unite "a disparut".

Dupa acestei intalniri cu reprezentantii CIA, Strauss-Kahn a inceput demersurile pentru a se intoarce la Paris, dar a fost ridicat de politia americana. La bordul Air France, seful FMI a sunat inapoi la hotel, unde isi uitase telefonul, agentii americani putand astfel sa-l repereze.

In plus, o nota din acelasi raport al FSB sustine ca unul dintre cei mai importanti membri ai Congresului american, Ron Paul, a declarat ca are informatii potrivit carora Guvernul de la Washington a mintit in legatura cu rezervele de aur tinute in Fort Knox. In 2010, Paul, care acum intentioneaza sa candideze la presedintia SUA, a depus un proiect de lege prin care cere auditarea rezervelor de aur ale Statelor Unite, propunere respinsa de legislatorii democrati.

Sursa citata precizeaza ca, dupa ce a citit raportul FSB, Putin a cerut sa fie postata, pe site-ul Kremlinului, o scrisoare de aparare a lui Strauss-Kahn, in care lasa sa se inteleaga ca acesta ar fi fost victima unei conspiratii politice.

Putin nu crede ca acuzatiile impotriva lui Strauss-Kahn sunt reale

"Este dificil pentru mine sa evaluez motivele politice ascunse... dar nu cred ca ceea ce s-a intamplat a fost chiar asa cum a fost prezentat", a spus seful Executivului rus.

Putin a refuzat insa sa comenteze mai mult scandalul in care se afla implicat Strauss-Kahn, dupa ce menajera unui hotel din New York l-a acuzat de tentativa de viol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Dominique Strauss Kahn, #aur america dominique strauss kahn , #viol