Donald Trump, despre criza din Romania si investitiile in imobiliare

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 19:40
10403 citiri
Donald Trump, despre criza din Romania si investitiile in imobiliare

Criza din Romania pare sa nu se mai termine, Guvernul pare coplesit si masurile luate nu fac decat sa scoata populatia in strada.

In aceste conditii, orice solutii de la oricine sunt binevenite. Cum marii oameni de afaceri au ajuns in varful piramidei pentru ca au un simt dezvoltat al banului si al managementului, sfaturile lor trebuie ascultate cu atentie.

Revista Capital i-a luat un interviu magnatului Donald Trump, cu ocazia lansarii "TOP 300 Cei mai bogati romani". Trump nu a dat sfaturi concrete, ci mai mult "vorbe de duh", care insa contin adevaruri care la noi in tara nu prea sunt aplicate.

"Crizele financiare nu sunt nemaintalnite. Ele apar. Lucrul cel mai important este sa te concentrezi asupra solutiilor si nu asupra problemelor. Acestora din urma nu ar trebui sa li se permita sa intervina in abilitatea de a fi obiectiv in ceea ce priveste solutiile posibile", a spus Trump, in interviul pentru Capital.

Magnatul spune ca era de asteptat ca mai ales fostele tari comuniste europene, printre care si Romania, sa fie grav afectate de criza, care, pana la urma, are rolul de a le ajuta sa evolueze.

"Intreaga regiune este afectata (de criza, n.red.) iar acest lucru era predestinat sa se intample", a mai spus Trump.

Intrebat cum vede viitorul monedei euro in viitorii cinci ani, avand in vedere ca au existat voci avizate care au prezis desfiintarea zonei euro, Trump a spus ca nu exista motive sa ne facem griji.

"Vad ca moneda euro merge mai departe si de consolideaza. A fost solida pentru o buna perioada de timp si cred ca se va echilibra din nou si va continua sa mearga bine", a mai spus magnatul american.

Trump ar investi in Romania in ... imobiliare

Daca ar fi sa investeasca in Romania, Donald Trump ar alege tot domeniul care l-a consacrat si care l-a si imbogatit - imobiliarele.

"Cum investitiile imobiliare sunt ceea ce stiu mai bine sa fac, si in Romania as investi tot in acest domeniu", a spus Trump, precizand ca ar trebui sa faca un studiu amanuntit de piata pentru a se decide daca ar alege segmentul rezidential sau pe cel comerical.

Intrebat ce ar alege intre a conduce un IMM cu un potential bun sau o multinationala cu probleme, magnatul a spus ca ar alege multinationala, pentru ca s-ar pricepe mai bine in gestionarea ei.

"In cazul meu as alege o mare multinationala, dat fiind faptul ca Trump Organization este o companie globala si imi place sa 'think big'. Daca puterea mea financiara era mai mica, as fi ales sa conduc o companie de dimensiuni mici", a mai spus el.

Angajat vs angajator, cui ii e mai usor pe criza?

Trump considera ca pe timp de criza atat responsabilitatile angajatului, cat si ale angajatorului cresc: "Fiecare dintre optiuni are dificultatile sale. Ca angajat, lucrul pe care trebuie sa-l ai in vedere este acela ca un numar mare de locuri de munca s-au pierdut, iar ca angajator trebuie sa fii constient de intreaga situatie. Ca angajator, fiecare decizie pe care o iei trebuie sa fie gandita in ansamblu. Acest lucru include aspectul financiar, factorul politic, totul".

La capitolul solutii de criza, Trump pare sa gandeasca la fel ca si Guvernul Boc. Intrebat ce ar alege in cazul in care ar conduce o companie si ar trebui sa reduca costurile - concedierea unor angajati sau taierea salariilor tuturor cu 25%, Trump a spus ca ar alege taierile de salariu, pentru ca astfel ar salva locurile de munca.

Iar daca va intrebati ce calitati trebuie sa aiba o persoana ca sa fie angajata la The Trump Organization, raspunsul este "loialitate, corectitudine si abilitatea de a lucra si invata foarte repede".

Sfaturi pentru tinerii antreprenori

Cel mai bun sfat pe care Trump l-a primit vreodata in domeniul afacerilor a fost de la tatal sau: "Tatal meu, Fred C. Trump, mi-a spus intotdeauna 'afla tot ce poti despre lucrul pe care il intreprinzi'. De asemenea, avea o formula de succes in patru pasi: 'incepe, termina, termina bine si retrage-te'. A fost intotdeauna un bun sfat pentru mine".

Asa ca sfatul lui Trump pentru un tanar antreprenor in cautarea succesului este acelasi: "Asa cum spunea si tatal meu, 'afla tot ce poti despre lucrul pe care il intreprinzi'. Este foarte important ca un antreprenor, roman sau de orice alta nationalitate, sa-si acopere domeniul foarte bine, sa stie foarte bine in ce se baga si sa fi cercetat tot ce este relationat cu afacerea de care este interesant sa o demareze. De asemenea, ca antreprenor, in prima faza esti in afacere singur, businessul nu reprezinta un efort de grup. Asa ca fii pregatit sa faci totul singur!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#Donald Trump afaceri Romania, #Donald Trumo imobiliare Romania, #Donald Trump criza Romania, #Donald Trump sfaturi afaceri , #afaceri
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
pe cine au ales astia sa-si dea cu parerea ? Trump vorbeste despre Romania si despre criza ! cum sa nu razi , cum sa fi serios ? maine o sa vorbeasca Vanghelie despre traditia Japoniei si Voicu o sa ne explice Aldoux Huxley
Poza conti
conti
rank 5
Criza din Romania pare sa nu se mai termine,guvernul pare coplesit iar masurile luate nu fac decat sa scoata oamenii in strada