Poate ajunge Donald Trump presedintele SUA? (Video)

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 09:42
4209 citiri
Poate ajunge Donald Trump presedintele SUA? (Video)

Un sondaj de opinie realizat la inceputul saptamanii il plaseaza pe Donald Trump pe locul doi in topul candidatilor la presedintia SUA, la numai sase puncte distanta de Barack Obama.

Rezultatele unei consultari populare facute de Newsmax/SurveyUSA, arata ca intr-o confruntare directa, Trump ar primi 47% din voturi, fiind invins de Obama, care ar obtine 53%. Teoretic, la ora actuala, magnatul este cea mai buna varianta a republicanilor pentru investitura la viitoarele alegeri prezidentiale.

Problema este ca americanii il percep ca fiind un bogatas egocentrist, care l-a facut pe Bill Clinton presedinte, furand voturi de la George H.W.Bush, scrie New York Daily News.

Miliardarul Donald Trump inca nu s-a decis daca va intra in cursa, insa a promis ca isi va anunta decizia inainte de luna iunie anul acesta. O decizie care va surprinde pe multa lume, promite miliardarul. In cadrul unei recente emisiuni la CNN, Trump a facut o serie de declaratii interesante si a criticat politica externa a Americii, in special vis-a-vis de China.

"Suntem bataia de joc a acestei lumi"

"Iubesc aceasta tara si urasc ce se intampla in acest moment cu ea. Suntem bataia de joc a acestei lumi. Nu suntem respectati nicaieri", s-a plans Donald Trump.

In caz ca va fi ales presedinte, acesta promite ca va reevalua politica externa a SUA, fiind suparat in primul rand pe chinezi: "Primul lucru pe care l-as face ar fi sa anunt foarte energic ca urmeaza sa taxam produsele chinezesti - o taxa de 25% pentru toate produsele chinezesti.

Chinezii se vor aseza imediat la masa discutiilor si vor pune capat manipularii cursului, lucru pe care il fac in prezent. Ii percep pe chinezi ca fiind dusmanul nostru. Vor sa puna mana pe aceasta tara din punct de vedere economic. Nu sunt cu adevarat niste competitori. Inseala. Si noi avem oameni care nu stiu ce sa faca, din cauza ca avem oamenii nepotriviti in functii", a spus Donald Trump.

Trump nu s-a decis inca daca va candida, dar toate semnalele transmise pana acum arata ca inclina spre Casa Alba.

Miliardarul are banii necesari pentru a se lansa in cursa prezidentiala, insa ar putea avea probleme din cauza trecutului sau destul de agitat: trei casatorii incheiate cu trei divorturi rasunatoare si extrem de costisitoare pentru el. La 14 iunie 2011, Donald Trump va implini 65 de ani. Potrivit revistei Forbes, magnatul are o avere estimata la 2 miliarde de dolari.

Un dezastru pentru Marea Britanie

Viziunile sale asupra lumii nu sunt insa pe placul marilor puteri. The Telegraph comenteaza ca alegerea lui Trump la Casa Alba ar fi un dezastru pentru Marea Britanie. Desi recunoaste ca are o "personalitate efervescenta" si un "profil credibil", editorialistul cotidianului britanic, Alex Singleton, opineaza ca, pentru un om de afaceri cu o avere considerabila, Trump pare limitat cand vine vorba de relatiile comerciale dintre state.

Donald Trump: Noi detinem puterea si Obama ii saruta mana presedintelui Chinei

"Nu realizeaza ca importurile ieftine din China ajuta la mentinerea nivelului de trai al americanilor", scrie jurnalistul. Donald Trump ar fi un partener groaznic pentru Marea Britanie si pentru alte economii de piata care doresc extinderea comertului liber. "Un comert restrictiv ar fi mai degraba acceptabil din partea presedintelui Obama, dar chiar nu ar putea republicanii sa gaseasca un candidat mai bun?", este intrebarea cu care se incheie editorialul din presa britanica.

Cine este Donald Trump?

Este greu sa descrii, in cateva cuvinte, o viata de om, dar multi spun despre el ca "face aur din tot ce atinge". CNBC i-a facut un portret realist, cu suisuri si coborasuri. Cunoscutul investitor si om de afaceri american Donald Trump face afacerile cu imobiliare prin intermediul Trump Organization, unde este presedinte si director executiv.

Nu este insa singurul business in care este implicat - Trump opereaza o serie de cazinouri si hoteluri din intreaga lume prin Trump Entertainment Resorts, este gazda si coproducator al emisiunii TV "The Apprentice", lansata in februarie 2004 de NBC si este de asemenea autorul mai multor carti de literatura motivationala.

Afacerile in imobiliare le-a pornit influentat de mostenirea din familie, Fred Trump, tatal sau, fiind un bogat investitor in real estate din New York. A inceput cu achizitia si renovarea Commodore Hotel, devenit Grand Hyatt si a continuat cu numeroase proiecte, nu toate profitabile, fapt care explica problemele financiare cu care s-a confruntat in anii '90.

In 2001, Trump finalizeaza Trump World Tower, un turn rezidential de 72 de etaje aflat vis-a-vis de sediun ONU si incepe constructia Trump Place, un complex rezidential situat de-a lungul raului Hudson.

Donald Trump detine in prezent cateva milioane de metri patrati de proprietati din Manhattan si ramane un pion important in industrua imobiliara americana, fiind unul dintre cei 500 cei mai bogati oameni din lume cu o avere estimata la doua miliarde de dolari.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Donald Trump presedinte SUA, #Donald Trump candidat republican, #afaceri Donald Trump , #afaceri