Top 10 cei mai bogati presedinti sau sefi de stat din lume

Advertorial
Vineri, 10 Martie 2017, ora 14:33
79154 citiri
Top 10 cei mai bogati presedinti sau sefi de stat din lume

Lista celor mai bogati presedinti (sau sefi de stat) din lume s-a schimbat destul de mult in ultimii ani, odata cu intrarea pe scena politica a lui Donald Trump, care a fost ales presedintele Statelor Unite ale Americii la sfarsitul anului trecut, dar si cu decesul lui Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, regele Arabiei Saudite, in 2015, si al regelui Thailandei, Bhumibol Adulyadej, anul trecut (oct. 2016).

Daca regele Arabiei Saudite avea o avere de 18 miliarde $, regele Thailandei detinea nu mai putin de 30 miliarde $. Cu ajutorul revistei Luxatic, veti vedea in continuare ce presedinti conduc topul celor mai bogati sefi de stat in 2017.

10. Printul Albert al II-lea, Monaco - 2 miliarde $

Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi este al doilea cel mai bogat membru al unei familii regale din Europa. Acesta detine actiuni in cadrul industriilor de cazino si de divertisment din Monaco, precum si proprietati imobiliare considerabile atat in tara sa de origine, cat si in Franta.

9. Sebastian Pinera, presedintele statului Chile - 2,4 miliarde $

Sebastian Pinera, presedintele Chile, are o avere in valoare de 2,4 miliarde de dolari. Este proprietarul postului local de televiziune Chilevision si poate ca aceasta pozitie l-a ajutat sa fie ales ca predinte in 2010. A popularizat foarte mult utilizarea cartilor de credit in Chile si aparent detine 27% din LAN Airlines, din 1994.

8. Mohammed al VI-lea, presedintele Marocului - 2,5 miliarde $

Cu o avere de 2,5 miliarde de dolari, regele Marocului ocupa locul 8 in topul "Cei mai bogati presedinti din lume".

Acesta a ajuns in pozitia de lider in 1999, cand tatal sau a murit. Cand a devenit regele Marocului a promis ca va combate saracia si coruptia din tara sa, reducerea somajului si imbunatatirea statutului drepturilor omului. Este actionar majoritar al Grupului ONA, care activeaza in diferite domenii, cum ar fi mineritul sau comertul cu amanuntul.

7. Bin Khalifa Al Hamad Thani, emirul Qatar - 2,5 miliarde $

Absolvent al Academiei Militare britanice Sandhurst, emirul din Qatar si-a indepartat tatal de la putere organizand o lovitura de stat in 1995. A lansat fondul de investitii Qatar prin care a investit peste 100 miliarde de $ in sport (Paris Saint Germain), industria auto (Volkswagen sau Siemens), magazine de lux (Harrods) sau constructii impresionante precum The Shard in Londra. Cunoscut pentru excentritatile sale, emirul din Qatar detine si 10% din Credit Suisse, una dintre cele mai importante banci din Elvetia.

6. Hans Adam II, printul din Liechtenstein - 3,5 miliarde $

Cu o avere de 3,5 miliarde $, Johannes Adam Ferdinand Alois Josef Maria Marko d'Aviano Pius von Liechtenstein este cel mai bogat monarh din Europa, ocupand locul 6 in topul acesta. Printre altele, Hans Adam II detine impreuna cu familia sa grupul bancar LGT, o colectie impresionanta de arta, o proprietate de sute de kilometri patrati in Germania pe care se practica agricultura si o ferma in Texas.

5. Donald Trump, Presedintele Statelor Unite ale Americii - 3,7 miliarde $

Proaspat ales Presedinte al Statelor Unite ale Americii, controversatul miliardar american sustine ca averea sa ar ajunge la zece miliarde de dolari la momentul actual. Insa dupa o simpla cautare pentru Donald Trump net worth putem sa observam ca Forbes si alte publicatii cunoscute de business spun ca averea sa este aproximativ 3,7 miliarde de $, o cifra impresionanta oricum.

Donald Trump a socat intreaga lume dupa ce a fost ales presedinte, insa cu siguranta noua sa functie o sa creasca si valorea proprietatilor sale raspandite in intreaga lume.

4. Bin Zayed Al Khalifa Nahyan, presedintele Emiratelor Arabe Unite - 15 miliarde $

Bin Zayed Al Khalifa Nahyan detine o avere impresionanta de 15 de miliarde de dolari. Nu ar trebui sa mire pe nimeni faptul ca presedintele Emiratelor Arabe Unite (si Emirul Abu Dhabi-ului) este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, dat fiind faptul ca Emiratele detin nu mai putin de 97,8 miliarde barili petrol, ceea ce inseamna 6,65% din rezerva totala de petrol cunoscuta la nivel planetar. De asemenea, Seicul Khalifa detine controlul unui fond de investitii cu bunuri de aproximativ 627 miliarde dolari.

3. Hassanal Bolkiah, sultanul din Brunei - 20 miliarde $

Conducatorul statului Brunei din 1967, Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa'adul Khairi Waddien (pe numele real) are o avere estimata de 20 de miliarde de dolari.

La un nume format din 16 cuvinte, averea nu putea fi decat pe masura. Sultanul traieste intr-un palat mai mare decat Vaticanul, cu 1788 de camere, caruia i se mai adauga si o moschee de nu mai putin 200.000 metri patrati. Palatul a fost prevazut si cu un garaj imens, in care pot fi parcate 110 masini.

Cum despre presedintele Bruneiului se spune ca ar detine nu mai putin de 7.000 de masini - cateva sute de Rolls-Royce-uri, Ferrari si Koenigseggs - un garaj de 110 locuri se dovedeste neincapator.

Mare iubitor de ponei, la palatul Istana Nurul Iman a fost ridicat si un grajd pentru cele 200 de exemplare pe care sultanul le detine. Sultanul detine, de asemenea, si un Boeing 747-430 in valoare de 220 de milioane de euro. Toata aceasta avere fabuloasa a fost construita din afaceri cu petrol.

2. Jose Eduardo dos Santos, presedintele Angolei - 20 miliarde $

Din 1979 presedinte a Angolei, Jose Eduardo dos Santos este de departe cel mai bogat presedinte african. In timp ce aproximativ 70% din angolezi traiesc cu mai putin de doi dolari pe zi, Eduardo dos Santos detine o avere ce depaseste 20 miliarde de dolari.

Presedintele angolez detine mai multe hoteluri si cateva proprietati de lux raspundandite in mai multe tari din lume, 25% din Unitel, cel mai important provider de telefonie mobila din Angola, si este si principalul actionar al grupul media Zon. Chiar si fiica lui, Isabel dos Santos, are o avere estimata la 3,7 miliarde de $.

1. Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse - 40 miliarde $

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ocupa primul loc in topul "Cei mai bogati presedinti din lume" desi concret, nu se cunoastea valoarea averii acestuia. Sunt opinii care sustin ca ar fi de 40 miliarde $, insa sunt si opinii (Ivan Rybkin, fost ofiter KGB, de exemplu) care vehiculeaza sume absolut fabuloase - 70 miliarde $.

In timpul alegerilor din 2007, Putin declara o avere modesta, materializata in 150.000 de dolari. Imposibil de crezut, din moment ce doar la vremea respectiva detinea 11 yahturi de lux, actiuni la compania de petrol Surgutneftegaz si monopolul gazelor naturale Gazprom.

Intre timp, la veniturile lui Putin se mai adauga salariul de presedinte, dar si posibile active in industriile de energie si de armament si investitii in terenuri, daca il credem pe Ivan Rybkin.

Pe de alta parte, cat de incerte ar fi informatiile pe care le vehiculeaza Ivan Rybkin, imposibil de crezut ca averea lui Putin nu ar fi una cu foarte multe zerouri, in conditiile in care doar ceasurile sale valoreaza 700.000 $, iar vilele declarate sunt numeroase.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#cei mai bogati presedinti, #top bogati , #afaceri
Comentarii