Trump l-a acuzat pe Obama ca l-a interceptat. Congresul american spune ca nu exista nicio dovada

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 22:41
3127 citiri
Trump l-a acuzat pe Obama ca l-a interceptat. Congresul american spune ca nu exista nicio dovada
Foto: Arhiva Hepta.ro

Congresmeni americani specializati in problemele serviciilor de informatii au anuntat, miercuri, ca nu au dovezi despre presupusa ascultare a telefoanelor lui Donald Trump, inainte ca acesta sa devina presedintele Statelor Unite.

Acestia au transmis ca nu dispun de probe care sa sustina acuzatiile de punere sub ascultare formulate de presedintele american, Donald Trump, la adresa predecesorului sau Barack Obama, transmite AFP.

Vezi si

  • Trump cere Congresului SUA sa verifice daca Obama i-a ascultat telefoanele
  • La cererea lui Trump, Congresul va ancheta presupusele abuzuri ale Administratiei Obama
  • "Nu dispunem de nicio dovada ca s-a intamplat asa ceva", a declarat Devin Nunes, presedintele republican al Comisiei pentru serviciile de informatii a Camerei Reprezentantilor, care ancheteaza in legatura cu presupusa implicare a Rusiei in campania pentru prezidentialele din Statele Unite.

    Pe baza discutiilor purtate despre acest dosar, Devin Nunes a afirmat ca nu considera ca "a fost pusa sub ascultare" resedinta lui Donald Trump la New York in perioada respectiva, Trump Tower.

    "Nu am vazut pana in prezent nicio dovada care sa sprijine afirmatiile presedintelui Trump, potrivit carora el si apropiatii sai au fost pusi sub ascultare la Trump Tower" de catre Barack Obama, a subliniat liderul democratilor din aceeasi comisie, Adam Schiff, in cursul unei conferinte de presa comune.

    La 4 martie, intr-o serie de mesaje pe Twitter, Donald Trump l-a acuzat pe Barack Obama ca a dispus interceptarea convorbirilor sale telefonice inainte de alegerile de la 8 noiembrie.

    "Cat de jos s-a coborat presedintele Obama sa imi intercepteze telefoanele in timpul foarte sacrului proces electoral. Asta e Nixon/Watergate", a comentat el, adaugand ca predecesorul sau este un "tip rau (sau bolnav) ".

    Acuzatiile sale au ridicat semne de intrebare, deoarece in calitate de presedinte Donald Trump are acces la informatii clasificate care ar fi putut veni in sprijinul afirmatiilor sale.

    Donald Trump a lansat aceste acuzatii dupa publicarea de catre presa conservatoare a unor afirmatii similare, sugerand ca presedintele s-a inspirat de la respectivele media - ceea ce Casa Alba nu a dezmintit niciodata.

    "Ma ingrijoreaza mult ca presedintele poate lansa o asemenea acuzatie fara fundament", a adaugat Adam Schiff.

    Cei doi congresmeni au precizat ca nu se asteapta ca directorul FBI, James Comey, care urmeaza sa fie audiat luni in fata comisiei lor, sa aduca vreo dovada in acest sens.

    Citeste si Seful FBI a respins acuzatiile lui Trump de ascultare a telefoanelor la comanda lui Obama

    Ei si-au exprimat speranta ca vor fi inregistrate progrese in ancheta asupra interferentei Rusiei, in special legat de numarul persoanelor din tabara republicana care au fost puse sub ascultare pe aceasta tema.

    Directorul agentiei insarcinate cu interceptarea comunicatiilor, NSA (National Security Agency), Michael Rogers, va fi audiat, de asemenea, luni.

    O alta audiere este programata pentru 28 martie, reaminteste AFP.

    Citeste si Glume marca Stephen King la adresa lui Trump: Obama n-a plecat de la Casa Alba. E in dulap. Cu FOARFECE!

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
    Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
    Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
    Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
    Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
    USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
    #Congres Trump incerceptat Obama, #Trump incerceptat Obama, #Trump telefoane ascultate , #Barack Obama