Bloomberg: Investitorii americani isi pierd increderea in Donald Trump

Miercuri, 17 August 2016, ora 18:16
3047 citiri
Bloomberg: Investitorii americani isi pierd increderea in Donald Trump
Foto: Facebook/Donald Trump

Alegatorii americani cu investitii in actiuni si fonduri mutuale si-au pierdut in mare masura increderea in Donald Trump in ceea ce priveste portofoliile lor, tot mai multi dintre ei afirmand ca isi vor modifica mixtul de active daca acesta va fi ales presedinte.

Potrivit unui sondaj Bloomberg Politics/Morning Consult, alegatorii inregistrati care detin plasamente pe piata financiara il prefera pe Trump la mica distanta de Hillary Clinton, in proportie de 42% fata de 40%, drept candidatul care le-ar avantaja plasamentele. In luna iunie, 50% dintre respondenti considerau ca i-ar avantaja victoria lui Trump, fata de 33% in cazul lui Clinton.

Trump catre alegatori: Nu credeti in sondaje! O sa pierd doar daca alegerile sunt fraudate

Cei cu investitii de peste 50.000 de dolari este probabil sa o prefere pe Clinton, pentru portofoliile lor, respectiv in proportie de 46% fata de 36%.

Investitorii cu conturi mai mici l-ar prefera pe Trump pentru activele lor, cu 47% fata de 31% pentru Clinton.

Trump a pierdut teren comparativ cu Clinton si in privinta capacitatii de a administra o recesiune economica in calitate de presedinte, fata de sondajul din iunie. Intre alegatorii inregistrati, Trump are un avantaj de numai 2 puncte procentuale, respectiv 41% la 39%. In iunie, avantajul lui Trump era de 9 puncte procentuale.

Jumatate se asteapta la recesiune

Aproape jumatate dintre alegatori considera ca declansarea unei recesiuni este probabila in urmatorii patru ani.

"Declinul dramatic al increderii investitorilor in Trump coincide cu scaderea sa in sondajele de opinie dupa conventiile nationale de acum cateva saptamani", a declarat Kyle Dropp, co-fondator si director pentru cercetari la Morning Consult, o companie de media si tehnologie din Washington.

Ramane de vazut daca Clinton va putea sa il depaseasca pe Trump in aceasta categorie de elita, el continuand sa isi promoveze experienta in afaceri ca un pilon al campaniei sale.

Sondajul a fost realizat online, in perioada 11-14 august, in randul a 2.000 de alegatori inregistrati, intre care 880 cu investitii pe piata de capital si in fonduri mutuale. Marja de eroare este +/-2% pe ansamblul esantionului si de +/-3% in cazul investitorilor.

Sase din 10 alegatori au spus ca sunt pentru asa-numita regula Buffett, numita dupa miliardarul Warren Buffett si sustinuta de Clinton si presedintele Barack Obama, care ar taxa veniturile de peste 1 milion de dolari cu minimum 30%.

O proportie asemanatoare, de 63%, au spus ca sustin limitatea castigurilor directorilor de companii.

Intre alte propuneri economice, doua treimi dintre respondenti sunt de acord cu aplicarea unei taxe suplimentare de 4% pe veniturile de peste 5 milioane de dolari.

Majoritatea alegatorilor, respectiv 54%, se opun propunerii lui Trump de reducere a nivelului maxim al impozitului pe venit de la 39,6% la 33%. O proportie de 44% dintre respondenti nu sunt de acord cu propunerea sa de reducere a impozitului pentru companii de la 35% la 15%.

In ochii investitorilor, candidatura lui Trump va crea mai multe incertitudini, odata cu apropierea alegerilor din noiembrie. Aproape o treime dintre alegatorii investitori, respectiv 32%, au spus ca isi vor modifica portofoliile, daca Trump va castiga alegerile, fata de 26% in iunie.

Daca va castiga Clinton, 27% dintre investitori au spus ca vor modifica mixul de active, in scadere cu 1 punct procentual comparativ cu iunie.

Donald Trump, o amenintare pentru intreaga lume - Raport Economist Intelligence Unit

Numerarul si aurul vor fi optiunile preferate de cei care au spus ca isi vor modifica investitiile in urma rezultatului alegerilor.

In problema inegalitatii veniturilor, aproape doua treimi dintre alegatori au afirmat ca sprijina un sistem fiscal care taxeaza mai mult veniturile mai mari. Aproape jumatate, respectiv 45%, sustin ideea ca guvernul sa asigure un venit minim garantat.

O proportie de 69% la 21% dintre respondenti sustin puternic majorarea salariului minim la nivel federal de la 7,25 dolari pe ora la 10 dolari pe ora.

Aproape jumatate dintre alegatori, 49%, au mai spus ca ar fi de acord ca fostul presedinte Bill Clinton sa o sfatuiasca pe sotia sa in politica economica, daca aceasta va deveni presedinte, in timp ce 34% sunt impotriva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#investitori SUA Trump , #candidat prezidentiale SUA