Confruntat cu batai in strada, Trump isi anuleaza un miting (Video)

Sambata, 12 Martie 2016, ora 08:55
4725 citiri
Confruntat cu batai in strada, Trump isi anuleaza un miting (Video)
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Favoritul la investitura republicana, Donald Trump, si-a anulat un miting electoral la Chicago, vineri, dupa ce o manifestatie impotriva sa, organizata la intrare, a degenerat in ciocniri violente.

Sute de protestatari s-au strans la Universitatea Illinois, din Chicago, cu cateva ore inainte de inceperea mitingului electoral. Ei au fluturat drapele si au scandat sloganuri antiTrump. Unii manifestanti si-au exprimat sustinerea pentru candidatul la investitura democrata Bernie Sanders, relateaza News.ro.

Bataile au izbucnit atunci cand unii sustinatori ai lui Trump au incercat sa smulga steagurile fluturate de manifestanti.

Un protestatar a fost indepartat cu forta de pe scena de un agent al Secret Service.

Bataile au continuat si in fata Universitatii, iar imagini filmate din elicopter au aratat scene de haos, in timp ce politia incerca sa controleze multimea.

Echipa de campanie a lui Trump a anuntat, intr-un comunicat, ca acesta a decis sa anuleze evenimentul dupa o discutie cu Politia. "Trump tocmai a ajuns la Chicago si, dupa ce s-a intalnit cu foetele de ordine, a stabilit ca, pentru siguranta zecilor de mii de oameni care s-au strans in si in jurul cladirii, mitingul din aceasta seara (vineri - n.red.) va fi amanat pentru o data ulterioara", se arata in comunicat.

"Va multumim si mergeti in pace", au adaugat reprezentantii lui Trump.

Insa un purtator de cuvant al fortelor de ordine din Chicago a declarat ca autoritatile nu au fost consultate in aceasta privinta.

Intr-o declaratie pentru Fox News, dupa incidente, Trump a negat ca ar incuraja ura prin discursurile sale sau ca a alimentat vreodata diviziunile. "Reprezint un grup mare de oameni care au multa ura. Este multa ura de ambele parti", a subliniat el.

"Cred ca am facut un lucru foarte bun, cred ca a fost o decizie inteligenta", a adaugat el, referindu-se la anularea mitingului.

Angajatii Universitatii Illinois au inaintat anterior o petitie catre administratori pentru a anula mitingul, temandu-se ca va crea "un mediu ostil si periculos din punct de vedere fizic" pentru studenti.

In cursul zilei de vineri, 32 de oameni au fost arestati in urma unor proteste la un miting al lui Trump de la St. Louis, Missouri. Favoritul la investitura republicana a fost intrerupt in repetate randuri de manifestanti, care l-au numit "o rusine".

Ciocnirile de vineri au avut loc a doua zi dupa ce un sustinator al lui Trump a fost pus sub acuzare pentru ca a atacat un protestatar la un miting electoral din Carolina de Nord. Miliardarul a declarat ca actiunile sustinatorului sau au fost "adecvate".

Video: Youtube/Donald Trump Speeches & Events

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Trump revolta Chicago, #Trump anuleaza miting securitate , #candidat prezidentiale SUA