Directorul de campanie al lui Trump ar fi primit milioane de dolari de la Ianukovici

Luni, 15 August 2016, ora 20:38
6108 citiri
Directorul de campanie al lui Trump ar fi primit milioane de dolari de la Ianukovici
Foto: Twitter/@PaulManafort

Directorul de campanie al lui Donald Trump, influentul Paul Manafort, ar fi beneficiat de fonduri ilegale de milioane de dolari in numerar din partea fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici.

Informatia apare luni in ziarul New York Times, citat de AFP.

Manafort, un lobby-ist notoriu, a negat categoric acuzatiile, catalogandu-le drept "nefondate si stupide".

In schimb, candidata democrata Hillary Clinton a estimat ca "tulburatoare" dezvaluirile ziarului si l-a indemnat pe Trump sa ridice valul de pe conexiunile unora dintre colaboratorii sai directi cu Kremlinul sau cu alte interese proruse.

Numele lui Manafort, strateg republican inca din anii 1970 recrutat pentru campania lui Donald Trump in cursa pentru Casa Alba, ar figura pe o lista cu conturi secrete aflata in prezent in mainile anchetatorilor guvernamentali ucraineni, scrie New York Times.

Aceasta evidenta a partidului fostului presedinte Ianukovici, inlaturat de la putere in 2014, il include pe Paul Manafort ca beneficiarul unor varsaminte in valoare totala de 12,7 milioane de dolari (11,35 milioane de euro) intre 2007 si 2012, precizeaza publicatia americana.

Totusi, nu exista nicio dovada ca Manafort ar fi incasat intr-adevar aceasta suma, mai adauga ziarul.

Directorul de campanie al lui Donald Trump a negat ca ar fi primit fonduri ilegale in cariera sa si a sustinut ca nu a lucrat niciodata nici pentru guvernul rus si nici pentru cel ucrainean.

El a recunoscut totusi ca firma sa a lucrat in Ucraina pana la alegerile parlamentare din octombrie 2014.

Cu toate acestea, este cunoscut faptul ca Paul Manafort, comunicand cu numerosi clienti, cultiva legaturi solide cu "lumea rusa" draga lui Vladimir Putin, dupa ce a consiliat in Africa regimuri nu intotdeauna frecventabile.

Trump insusi i-a adus laude presedintelui Vladimir Putin, care i-a raspuns prin declaratii publice.

"Donald Trump are datoria de a dezvalui legaturile dintre directorul sau de campanie, Paul Manafort, si alti membri ai staff-ului sau si entitati rusesti sau pro-Kremlin", a insistat Hillary Clinton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ianukovici bani consilier Trump , #candidat prezidentiale SUA