Faceti cunostinta cu musulmanii si hindusii care il sprijina pe Donald Trump: A fost comparat cu un zeu

Sambata, 12 Martie 2016, ora 21:15
8504 citiri
Faceti cunostinta cu musulmanii si hindusii care il sprijina pe Donald Trump: A fost comparat cu un zeu
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Comentariile acide ale lui Donald Trump - favorit in competitia republicana pentru nominalizarea in cursa pentru Casa Alba - la adresa musulmanilor si imigrantilor i-au deranjat pe multi, insa exista si oameni din aceste comunitati care il sustin pe miliardarul american.

Imediat dupa victoria din statul Nevada, Trump s-a grabit sa se laude cu voturile pe care le-a obtinut de la unii alegatori hispanici. Acum ii poate adauga pe lista sa si pe membrii grupurilor Hindusi pentru Trump, Musulmani Americani pentru Trump si Sikhi Americani pentru Trump, relateaza BBC.

Mentionam ca adeptii sikhismului, circa 30 de milioane in lume, resping atat intoleranta musulmana, cat si politeismului hindus, si cred ca exista un singur Dumnezeu pentru toate popoarele.

Desi cele trei grupuri nu reflecta opinia comunitatilor extinse de hindusi, musulmani si sikhi din Statele Unite despre Donald Trump, membrii acestora reusesc sa atraga atentia presei.

Pagina de Facebook a grupului Hindusi pentru Trump, care are 500 de like-uri, a mers atat de departe incat l-a comparat pe omul de afaceri american cu unii dintre cei mai venerati zei hindusi.

Au realizat un poster in care Trump apare in pozitie de yoga, alaturi de simbolul "Om". Imaginea seamana izbitor de mult cu zeii Brahma si Vishnu. In hinduism, Brahma este creatorul lumii, iar Vishnu este protectorul ordinii morale.

"Donald Trump promite sa faca America grozava din nou. Asta inseamna mai multe joburi, incitare la razboi, frontiere securizate, excedent la trezorerie si o viata mai buna pentru americanii legali. Va castiga, iar voi sunteti pe partea gresita a Istoriei", se precizeaza intr-o postare adresata opozantilor lui Trump.

Fundatia Hindusilor Americani, o organizatie non-profit, spune ca a primit mai multe reclamatii in legatura cu infatisarea lui Trump in postura de divinitate hindusa.

"Am transmis acestui grup ingrijorarile noastre, insa nu am primit raspuns de la ei", a declarat Jay Kansara, directorul Departamentului de relatii cu Guvernul. Se estimeaza ca in Statele Unite traiesc aproape 2,5 milioane de hindusi.

In ceea ce ii priveste pe musulmani, Donald Trump a spus ca acestora ar trebui sa li se interzica intrarea in SUA pana cand autoritatile "isi dau seama ce se intampla".

Donald Trump nu mai vrea sa vada picior de musulman in SUA. Reactia Casei Albe

Trump nu mai vrea picior de musulman in SUA: Cat de tare le pasa americanilor

Obama il combate pe Trump si ii apara pe musulmani

Comentariul a atras critici din toate colturile lumii, insa membrii grupului Musulmani Americani pentru Trump au precizat ca reactia a fost "foarte exagerata" si ca declaratia candidatului republican a fost scoasa din context.

Fondatorul grupului, Sajid Tarar, un americano-pakistanez, sustine pe deplin sugestiile lui Trump de a gasi un mecanism puternic de verificare pentru refugiatii care vin in SUA din tari precum Siria.

"Eu insumi sunt american si cred ca America ar trebui pusa pe primul loc. Nu sustin ca cineva sa vina aici si sa actioneze impotriva Americii", a mentionat el.

Opinii similare are si Jesse Singh, care a infiintat grupul Sikhi Americani pentru Trump. Singh a venit in Statele Unite din India in urma cu aproape 30 de ani.

"Nu mai vad acea America. Deci cand Trump spune ca va face America grozava din nou, sunt total de acord cu el", a afirmat el.

Acesta a subliniat ca Trump nu s-a opus niciodata migratiei legale si ca are afaceri peste tot in lume, inclusiv in India. "Cred ca intelege diferite culturi si diferite tari mai bine decat orice alt candidat", a adaugat Singh.

Atat Singh, cat si Tarar isi dau seamna ca minoritatile de musulmani si sikhi din America nu le impartasesc opiniile. Insa spera ca, daca Trump obtine nominalizarea republicana si candideaza la presedintia SUA, musulmanii si sikhii vor deveni mai ingaduitori fata de el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Donald Trump musulmani, #Donald Trump hindusi, #Donald Trump zeu , #candidat prezidentiale SUA