In sfarsit, Trump recunoaste: Obama s-a nascut in Statele Unite

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 20:50
4706 citiri
In sfarsit, Trump recunoaste: Obama s-a nascut in Statele Unite
Foto: Facebook/ Barack Obama

Donald Trump a recunoscut vineri ca presedintele Barack Obama s-a nascut in Statele Unite, o schimbare de pozitie spectaculoasa care pune capat unor indoieli pe aceasta tema pe care miliardarul le alimenta de mai multi ani.

"Presedintele Obama s-a nascut in Statele Unite, punct final", a declarat candidatul republican la Casa Alba, relateaza AFP.

El a pus astfel capat unei polemici a teoriei complotului datand din prima campanie prezidentiala a lui Barack Obama, in 2008, pe care a alimentat-o cu pasiune. Insa Trump a acuzat-o in trecere pe Hillary Clinton si campania ei din 2008 ca a inceput aceasta polemica, ceea ce toti expertii dezmint.

Intr-un interviu publicat joi seara, Trump a refuzat sa raspunda la intrebarea cu privire la locul de nastere al lui Obama, care si-a publicat in 2011 actul de nastere ce atesta ca s-a nascut in Hawaii in 1961.

Citeste si ce a declarat Trump despre certificatul de nastere al lui Obama, in 2011

"Voi raspunde la aceasta intrebare la momentul oportun. Nu pot sa raspund inca", a declarat miliardarul pentru Washington Post.

Atunci, echipa de campanie a lui Donald Trump, intr-o incercare de a omori in fasa aceasta noua polemica - in contextul in care candidatul republican a recuperat avansul lui Hillary Clinton in sondaje si incearca sa-si imbunatateasca imaginea in randul alegatorilor afroamericani - a dat publicitatii un comunicat.

"Reusind sa obtina actul de nastere al presedintelui Obama cand altii nu puteau, domnul Trump crede ca presedintele Obama s-a nascut in Statele Unite", se arata in acest comunicat.

Problema locului nasterii lui Barack Obama sau a oricarui alt candidat la Casa Alba este importanta, deoarece este necesar sa te nasti in Statele Unite pentru a putea deveni presedintele tarii.

Hillary Clinton a reactionat imediat la relansarea polemicii

"Timp de cinci ani, el a condus miscarea vizand sa-l faca ilegitim pe primul nostru presedinte de culoare. Campania sa a fost fondata pe acest mesaj odios. Nu stergem istoria", a declarat ea vineri, intr-un discurs la Washington, apreciind ca Donald Trump le datoreaza scuze presedintelui si americanilor.

"Am fost intotdeauna foarte senin in privinta locului meu de nastere, ca cea mai mare parte a oamenilor de altfel", s-a amuzat la randul sau Obama.

"Sunt socat ca o asemenea chestiune poate sa fie evocata, in timp ce noi avem atatea alte lucruri de facut... De fapt, nu sunt socat cu adevarat", a adaugat el, exprimandu-si speranta ca "alegerile prezidentiale sa vizeze subiecte mai serioase decat acesta".

Timp de ani de zile, Donald Trump a alimentat cu pasiune teorii ale complotului cu privire la locul de nastere al lui Obama.

In 2012, dupa ce presedintele si-a publicat actul de nastere, el afirma intr-un mesaj postat pe Twitter ca "o sursa extrem de credibila a sunat la biroul meu si mi-a spus ca actul de nastere al lui Obama este un fals".

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Trump loc nastere Obama, #Trump Hillary Clinton nastere Obama, #Trump Clinton certificat nastere Obama , #candidat prezidentiale SUA
Comentarii