Prima lovitura de la americani pentru Donald Trump (Video)

Marti, 02 Februarie 2016, ora 08:05
4555 citiri
Prima lovitura de la americani pentru Donald Trump (Video)
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Senatorul ultraconservator de Texas Ted Cruz a castigat, luni, alegerile primare republicane in statul american Iowa.

Miliardarul Donald Trump si senatorul Marco Rubio concureaza la mica distanta unul de altul pentru locul al doilea.

Potrivit primelor rezultate difuzate de televiziunile americane, Ted Cruz a obtinut in jur de 28% din voturi in acest stat rural, primul care a votat pentru a-l desemna pe candidatul fiecarui partid in cursa pentru presedintie.

The New York Times i-a anuntat pe cei doi candidati pe care ii sustine pentru presedintia SUA

In fata sustinatorilor sai, Ted Cruz - care a beneficiat de voturilor adeptilor Bisericii evanghelice (63% dintre alegatori in Iowa) - si-a inceput discursul invocandu-l pe Dumnezeu, iar apoi a adaugat: "Viitorul presedinte al SUA nu va fi ales de canalele media, de establishment-ul de la Washington, de cei care fac lobby, ci de popor, poporul american".

"Aceasta seara este o victorie pentru milioanele de americani care au avut de suportat povara a sapte ani de compromis total in afara controlului Washingtonului", a mai spus Cruz.

Donald Trump, atacat cu rosii (Foto & Video)

Donald Trump, multa vreme in fruntea sondajelor, a primit circa 24% din voturi, urmat indeaproape de Marco Rubio, cu 23%.

Donald Trump, care a suscitat polemici prin pozitia sa antiimigratie si antimusulmana, a adoptat un ton neobisnuit de umil. El i-a multumit lui Ted Cruz, recunoscand ca nu este decat al doilea si a adaugat: "Sunt onorat, sunt onorat".

Donald Trump socheaza din nou: Pot sa impusc pe cineva si tot nu pierd voturi (Video)

Miliardarul a mers pana acolo incat s-a intrebat in fata admiratorilor daca nu ar fi cazul sa-si cumpere o ferma in Iowa.

Tinta sa este de acum statul New Hampshire, unde vor avea loc urmatoarele alegeri primare, in 9 februarie.

El a promis victorie sustinatorilor sai, dar pe un ton mai umil decat de obicei: "Veti castiga atat de mult datorita mie incat va veti satura de atat castig".

Marco Rubio a recunoscut ca Ted Cruz a meritat victoria.

Ceilalti noua candidati sunt departe in urma lor: Ben Carson a primit putin peste 9% din sufragii, Rand Paul a terminat cu 4,5%, totusi in fata lui Jeb Bush, fiul si fratele fostilor presedinti George H. W. Bush si George W. Bush, care a adunat mai putin de 3% din voturi.

John Kasich, Carly Fiorina, Mike Huckabee, Chris Christie si Rick Santorum sunt cotati toti cu mai putin de 2% din voturi, iar Mike Huckabee a anuntat de altfel ca se retrage din cursa.

Numararea voturilor nu s-a terminat inca la democrati, unde Hillary Clinton si Bernie Sanderes reusesc sa se departajeze cu greu unul de altul.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#prezidentiale SUA Trump pierde Iowa, #Ted Cruz candidat alegeri prezidentiale , #candidat prezidentiale SUA
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ia să vedem calu' mort pe care, de obicei, pariem noi...