Trump, aproape de Hillary Clinton in sondaje - fosta Prima Doamna este in cadere libera

Miercuri, 19 August 2015, ora 19:06
4156 citiri
Trump, aproape de Hillary Clinton in sondaje - fosta Prima Doamna este in cadere libera
Foto: Facebook/ Hillary Clinton

Principalul candidat republican la alegerile prezidentiale din Statele Unite ale Americii, Donald Trump, s-a apropiat foarte mult in sondaje de liderul democratilor in aceasta cursa, Hillary Clinton.

Astfel, omul de afaceri se afla la doar sase procente in urma fostului secretar de stat american, cu 45 la suta din preferintele alegatorilor, fata de 51 de procente ale lui Hillary Clinton, potrivit The Hill.

Sondajul dat publicitatii miercuri arata o diferenta foarte mare fata de unul din urma cu doar o luna, cand fosta Prima Doamna a Americii avea 16 procente in fata lui Donald Trump.

Este Donald Trump "iepurele" din cursa pentru Casa Alba?

Aproape 80 la suta dintre republicani si cei cu afinitati republicane il sustin pe mogulul din New York, fata de 67 la suta in luna iulie.

De asemenea, Trump pare principalul favorit pentru a fi nominalizarea republicanilor in vederea alegerilor prezidentiale de anul viitor.

In schimb, Clinton se zbate sa-si mentina pozitia fruntasa in randul democratilor, in contextul scandalului in care este implicata, privind mail-urile oficiale trimise de pe adresa sa personala - afectandu-i transparenta si increderea in randurile potentialilor alegatori.

Senatorul de Vermont Bernie Sanders a recuperat 10 procente fata de luna iulie, ajungand la 29 la suta din preferinte in ce priveste candidatul democrat pentru alegerile prezidentiale, fata de 47 la suta cat are Hillary Clinton. Pe locul trei se afla vicepresedintele Joe Biden, preferat de 14 la suta dintre respondenti, scrie si Politico.

Spre comparatie, in luna iulie, distanta dintre Hillary Clinton si Bernie Sanders era mult mai mare - 56 la suta fata de 19 la suta -, inca un semn ca scandalul mail-urilor ii afecteaza campania prezidentiala.

Tot miercuri, fostul presedinte american Bill Clinton a implinit 69 de ani, prilej cu care sotia sa i-a urat "la multi ani", pe pagina sa de Facebook: "La multi acestui tip", a scris pe Facebook Hillary Clinton, mesajul insotind o poza veche din tineretea celor doi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sondaj Trump Hillary, #sondaj alegeri prezidentiale SUA, #sondaj alegeri prezidentiale America , #candidat prezidentiale SUA
Comentarii