Trump, atacat de un contracandidat: Daca nu ar fi mostenit 200 de milioane de dolari, ar fi ajuns vanzator

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 15:12
2738 citiri
Trump, atacat de un contracandidat: Daca nu ar fi mostenit 200 de milioane de dolari, ar fi ajuns vanzator
Foto: captura video CNN

Miliardarul american Donald Trump a fost joi seara la Houston tinta unor atacuri legate de imigratie din partea adversarilor sai republicani - in frunte cu senatorii Ted Cruz si Marco Rubio - care l-au acuzat de ipocrizie si incoerenta pe aceasta tema.

Cea de-a zecea dezbatere a avut o incarcatura deosebita pentru cursa la investitura republicana, fiind programata cu cateva zile inainte de "Super Tuesday", intalnirea electorala de la 1 martie in cursul careia vor vota 11 state, fiind repartizati un sfert dintre delegati, transmite AFP.

"Daca se apuca de construit zidul (dintre Statele Unite si Mexic) cum a construit Trump Towers, va trebui sa recurga la muncitori clandestini!", a declarat senatorul de Florida Marco Rubio in deschiderea unui viu schimb de replici cu miliardarul din domeniul imobiliar.

"Taci, taci din gura", i-a strigat acesta din urma. "Am angajat zeci de mii de persoane in viata mea, pe cand tu nu ai angajat niciodata pe nimeni", a continuat el.

"In prezent, am ca angajati mii de hispanici", a adaugat Donald Trump, dand asigurari ca popularitatea sa este foarte ridicata in randul acestei comunitati. "Voi avea rezultate foarte bune cu hispanicii (...) Ei stiu ca ca voi aduce locuri de munca din China, din Japonia...".

"Inainte sa facem ceva, trebuie sa securizam frontiera", a afirmat la randul sau Marco Rubio, atent sa ofere o imagine de fermitate dupa ce a fost acuzat ca se eschiveaza in legatura cu acest subiect. Fiu al unor imigranti cubanezi, el a sprijinit in Senat, in 2013, un ambitios proiect de regularizare.

De asemenea, Rubio a mai spus despre Trump ca este "singura persoana de pe aceasta scena care a fost amendata vreodata pentru ca a angajat oameni sa lucreze ilegal la proiectele sale". In plus, Marco Rubio a declarat despre miliardar ca "daca nu ar fi mostenit 200 de milioane de dolari, stiti unde ar fi fost Donald Trump acum? Ar fi vandut ceasuri in Manhattan!".

"O persoana care vrea intr-adevar sa lupte impotriva imigratiei ilegale nu angajeaza clandestini", a atacat la randul sau senatorul de Texas Ted Cruz, vizandu-l pe Donald Trump.

Omul de afaceri in varsta de 69 de ani, in fruntea cursei pentru investitura republicana, a reafirmat intentia sa de a construi un zid la granita cu Mexicul, denuntand afirmatiile fostului presedinte mexican Vicente Fox.

Aceasta din urma s-a amestecat joi in dezbatere, dand asigurari ca nu vrea "sa plateasca pentru zidul asta nenorocit" si lansand un apel hispanicilor care traiesc in Statele Unite sa nu il urmeze pe "falsul profet".

Neurochirurgul in retragere Ben Carson si guvernatorul de Ohio John Kasich, care poarta un mesaj mai moderat si mai putin sumbru decat adversarii sai asupra situatiei SUA, au fost practic absenti in prima parte a dezbaterii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marco Rubio atac Trump, #Rubio Trump dezbatere republicani, #dezbatere candidati republicani , #candidat prezidentiale SUA