Trump si-a prezentat starea de sanatate: Este supraponderal si ia medicamente anticolesterol

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 22:31
4570 citiri
Trump si-a prezentat starea de sanatate: Este supraponderal si ia medicamente anticolesterol
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Dupa ce a sustinut ca starea de sanatate a candidatilor a devenit un subiect principal al alegerilor prezidentiale, republicanul Donald Trump a dat publicitatii joi dupa-amiaza o evaluare de sanatate, in care se mentioneaza ca starea sa de sanatate este "excelenta", desi este supraponderal si urmeaza un tratament cu medicamente anticolesterol.

Medicul Harold N. Bornstein mentioneaza ca republicanul urmeaza un tratament cu statine, un medicament pentru scaderea nivelului colesterolului, si are o greutate corporala din categoria pesoanelor supraponderale, insa este intr-o stare de sanatate fizica excelenta pentru pozitia de presedinte al Statelor Unite, informeaza Washington Post.

"El urmeaza un tratament cu un agent pentru reducerea lipidelor (Rosuvastina), precum si o doza mica de aspirina. El nu foloseste produse din tutun sau alcool", se arata in evaluarea de sanatate a republicanului.

Desi evaluarea de sanatate prezinta mai multe informatii despre starea de sanatate a candidatului republican, acesta nu a dat publicitatii un istoric complet de sanatate.

Medicul Harold N. Bornstein este un specialist gastroenterolog la Spitalul Lenox Hill din New York, care a sustinut inca de anul trecut ca Donald Trump ar fi "cel mai sanatos individ ales vreodata ca presedinte".

Starea de sanatate a republicanului a fost urmarita de catre medic inca din anii '80, iar miliardarul a participat in ultimele trei decenii la evaluari medicale anuale.

Donald Trump are o inaltime de 1,90 metri si cantareste 107 kilograme, ceea ce inseamna ca este putin supraponderal pentru inaltimea sa.

"Trump a fost spitalizat o singura data in viata lui, atunci cand a fost operat pentru apendicita al varsta de 11 ani", a scris medicul Bornstein.

De asemenea, rezultatele analizei de sange arata un nivel de colesterol de 169. Tensiunea arteriala este de 116 cu 90, iar nivelul de zahar in sange este de 99 de mg/dl.

"Nivelul de functionare al ficatului si al tiroidei este unul normal".

Trump a fost supus unei colonoscopii in 2013, in urma careia nu s-a descoperit nicio anormalitate. Rezultatele unei electrocardiograme recente au fost bune.

Medicul Bornstein mentioneza ca miliardarul nu are un istoric familial de boli cardiace premature, iar tatal sau a trait pana la 93 de ani.

Miercuri, Trump a recunoscut ca vrea sa slabeasca inca 7 kilograme.

Citeste si despre pneumonia de care sufera Hillary Clinton

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Donald Trump stare sanatate, #Trump analize medicale, #Trump supraponderal, #Trump medicamente anticolesterol , #candidat prezidentiale SUA