Oficial: Interdictia de intrare in tara ii vizeaza si pe detinatorii de "carte verde", care au rezidenta permanenta in SUA

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 20:35
18825 citiri
Oficial: Interdictia de intrare in tara ii vizeaza si pe detinatorii de "carte verde", care au rezidenta permanenta in SUA
Foto: green-card.com

Departamentul de Securitate Interna a anuntat ca inclusiv detinatorii asa-numitelor "carti verzi" - vize de rezidenta permanenta - sunt vizati de ordinul executiv semnat de Donald Trump, care interzice temporar, pentru o perioada de 90 de zile, cetatenilor din sapte tari predominant musulmane sa intre in Statele Unite.

Printre cele sapte tari vizate de interdictie se numara Irak, Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen, scrie Reuters.

" (Ordinul lui Donald Trump - n.red.) va interzice si intrarea detinatorilor de carte verde", a anuntat purtatoarea de cuvant Gillian Christensen.

Initial, Casa Alba a anuntat ca autoritatile americane nu vor mai emite vize pentru o perioada de cel putin 90 de zile pentru migrantii sau vizitatorii din cele sapte tari musulmane vizate de ordinul executiv semnat de presedintele Donald Trump. Insa, nu era vorba si de o interdictie care se aplica si cetatenilor care detin deja vize de rezidenta permanenta in Statele Unite.

Primele semne cu privire la existenta unei masuri mai dure au aparut dupa ce autoritatile aeroportuare din Cairo au oprit imbarcarea a cinci pasageri irakieni si a unui yemenit la bordul unui avion cu destinatia New York. Cei sase pasageri au fost redirectionati spre tarile de origine, desi detineau vize pentru Statele Unite.

In timpul suspendarii programelor de primire a refugiatilor si de emitere a vizelor, administratia va fi ocupata cu redactarea unor noi regulamente, care sa permita "verificarea extrema a istoriei" aplicantilor pentru viza sau azil in Statele Unite.

Presedintele Donald Trump permite insa o serie de exceptii pentru membrii unor minoritati religioase, ceea ce inseamna tratament distinct pentru crestinii din Orientul Mijlociu.

Avocatii specializati in imigratie au lansat deja actiuni legale impotriva interdictiei, dupa ce mai multi refugiati au fost retinuti ilegal pe aeroporturile americane, in timp ce incercau sa intre in Statele Unite.

De asemenea, avocatii au lansat o motiune de proces colectiv, intr-o incercare de a-i apara pe toti refugiatii si imigrantii care ar putea sa fie retinuti in mod ilegal ca urmare a ordinului executiv anuntat de Casa Alba.

Acest ordin executiv a starnit deja furia pasagerilor arabi originari din tarile vizate, care au sustinut ca se simt umiliti si discriminati de interdictie, in timp ce critici dure au fost lansate din partea unor aliati occidentali ca Franta si Germania.

"Aceasta este o decizie stupida si oribila, care ii va rani pe americani mai mult decat pe noi sau pe ceilalti, intrucat demostreaza ca acest presedinte nu poate gestiona oamenii, politica sau relatiile globale", a declarat Najeed Haidarim un manager de securitate yemenito-american, care lucreaza pentru o companie petroliera din Sanaa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#interdictie intrare SUA, #ordin Trump refugiati , #carti
Comentarii