Trump, pus la zid de americani dupa ce i-a luat apararea lui Kim in legatura cu moartea tragica a studentului Otto Warmbier

Vineri, 01 Martie 2019, ora 13:23
6931 citiri
Trump, pus la zid de americani dupa ce i-a luat apararea lui Kim in legatura cu moartea tragica a studentului Otto Warmbier
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Presedintele american, Donald Trump, a fost criticat dur, in Statele Unite, dupa ce a declarat ca il crede pe liderul Kim Jong Un, care i-a spus ca nu a avut niciun rol in moartea unui student american repatriat in coma dupa ce fusese incarcerat in Coreea de Nord.

Dupa summit-ul de la Hanoi cu liderul nord-coreean pe care l-a numit "prieten", presedintele american a fost intrebat, joi, la fata locului, daca a discutat despre soarta lui Otto Warmbier, care a murit in iunie 2017 la 22 ani, relateaza France Presse.

Kim Jong Un "mi-a spus ca nu stia despre asta si il cred", a raspuns Donald Trump intr-o conferinta de presa.

Kim Jong Un "s-a simtit prost atunci, i-am vorbit despre asta si s-a simtit intr-adevar prost. El cunostea foarte bine cazul, dar a aflat mai tarziu", a adaugat Trump.

Cuvintele sale au provocat reactii de indignare in Statele Unite, unde democratii au facut comparatie cu declaratiile anterioare ale presedintelui care a luat apararea altor lideri controversati - printul mostenitor saudit Mohammed bin Salman si presedintele rus Vladimir Putin - in contradictie cu propriile servicii de informatii.

"Americanii cunosc cruzimea exercitata asupra lui Otto Warmbier de regimul nord-coreean", a reactionat joi - fara sa-l citeze pe Donald Trump direct - fosta ambasadoare a Statelor Unite la ONU si figura importanta a Partidului Republican, Nikki Haley.

Fostul senator si candidat in alegerile primare republicane din 2012, Rick Santorum, a mers chiar mai departe, numind remarcile lui Donald Trump ca "reprobabile" la CNN.

Dintre democrati, presedintele Camerei Reprezentantilor Nancy Pelosi a calificat drept "ciudat" faptul ca Donald Trump "a ales sa-i creada pe Putin, Kim Jong Un, care pentru mine sunt niste bestii".

Student la Universitatea din Virginia, Otto Warmbier a fost arestat la Phenian in timpul unei calatorii. El a fost condamnat la 15 ani de munca fortata pentru furtul unui poster de propaganda in timpul sederii sale si detinut timp de 18 luni.

In decembrie 2018, un tribunal din Washington a condamnat Coreea de Nord sa plateasca 501 milioane de dolari pentru responsabilitatea sa in moartea studentului, considerand ca el a fost torturat. Phenianul dezminte acest lucru.

Cand deja era presedinte, Donald Trump a scris pe Twitter in septembrie 2017: "Otto a fost torturat dincolo de imaginabil". El i-a invitat pe parintii studentului la discursul sau anual privind Starea Uniunii din 2018.

Citeste mai multe detalii despre cazul lui Otto Warmbier:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Trump aparat Kim student, #student american Coreea Nord , #Coreea de Nord