Trump recunoaste ca a folosit mecanisme de evitare a platii impozitelor

Marti, 01 Noiembrie 2016, ora 09:19
3299 citiri
Trump recunoaste ca a folosit mecanisme de evitare a platii impozitelor
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Donald Trump, candidatul republican la presedintia SUA, recunoaste ca nu a platit impozitul pe venit ani la rand, acesta insistand ca a valorificat mecanisme legale de evitare a platii, disponibile oricarui miliardar.

In schimb, Trump o acuza pe Hillary Clinton ca nu a anulat acele mecanisme in perioada cand aceasta ocupa functia de secretar de Stat al SUA, informeaza The Independent.

"De ce nu a incercat vreodata sa anuleze acele legi pentru ca eu sa nu le folosesc?", a spus candidatul republican la prezidentiale in cadrul unui eveniment de campanie.

Noi documente demonstreaza cum la inceputul anilor 1990, in timp ce incerca sa evite falimentul, Trump nu a declarat sute de milioane de dolari, folosindu-se de o manevra de evitare a platii, recomandata de avocatii acestuia.

Datorita acestei manevre, care a fost mai tarziu scoasa in afara legii de catre Congresul american, Trump a evitat plata impozitului pe sute de milioane de dolari. Aceasta este doar o presupunere, dat fiind faptul ca Trump a refuzat sa elibereze declaratia de venituri, incalcand astfel o practica urmata de fiecare candidat la presedintia SUA, vreme de zeci de ani.

Top 400 Forbes cei mai bogati americani: Trump e in cadere libera

Publicatia americana New York Times a anuntat ca experti pe care i-a angajat pentru a analiza declaratia de avere a lui Trump din anul 1995 au spus ca legislatia fiscala, care este in mod special avantajoasa pentru cei bogati, i-ar fi permis lui Trump sa se foloseasca de pierderea raportata de 916 milioane de dolari pentru a anula plata unui impozit pe venit echivalent pentru o perioada de 18 ani.

Iata cum a evitat Trump plata taxelor timp de 18 ani

Echipa de campanie a lui Trump a reactionat fata de materialul publicat de The New York Times, subliniind ca documentul care sta la baza acestuia a fost obtinut in mod ilegal si ca ziarul american isi coordoneaza actiunile in linie cu campania prezidentiala a rivalei democrate Hillary Clinton.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Trump plata impozite , #Hillary Clinton