Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

NYT: Un roman care a fost soferul familiei Trump e inchis de 8 luni intr-un centru de imigranti

Sambata, 30 Martie 2019, ora 19:54
13162 citiri
NYT: Un roman care a fost soferul familiei Trump e inchis de 8 luni intr-un centru de imigranti
Foto: Arhiva Facebook/Casa Alba

Un roman, in varsta de 38 de ani, care a lucrat ca sofer pentru familia presedintelui Donald Trump, a fost arestat in urma cu opt luni de autoritatile de imigrare din SUA, dupa ce s-a descoperit ca acesta era condamnat in lipsa in Romania, relateaza cotidianul The New York Times.

Zoltan T. a ajuns in mod legal in Statele Unite, in anul 2011, fiind detinator al unei Carti verzi. Intre 2013 si 2016 a lucrat in cadrul unui club de golf detinut de Donald Trump, fiind sofer pentru o serie de membri ai familiei Trump si oficiali ai echipei de campanie.

Barbatul a fost insa arestat dupa ce in anul 2016 a depus actele pentru obtinerea cetateniei americane. Autoritatile au descoperit in urma verificarii trecutului ca pe numele sau exista o condamnare in lipsa in Romania pentru fraude in asigurari.

Sotia barbatului, Alina R., a declarat pentru The New York Times ca banuieste ca infractiunea s-a produs atunci cand un prieten al romanului s-a folosit de numele lui pentru a obtine in mod ilegal despagubiri de la o companie de asigurari auto. Avocatul lui Zoltan T. a declarat pentru jurnalistii americani ca autoritatile romane nu au solicitat extradarea clientului sau.

Totusi, in urma cu cateva luni, un judecator de la o instanta din SUA a ordonat deportarea lui Zoltan T. Avocatul romanului insa a contestat decizia si apelul urmeaza sa fie judecat.

Administratia Donald Trump a inasprit masurile in domeniul imigratiei, inclusiv prin extinderea paletei de infractiuni pentru care se poate lua masura deportarii.

Sotia barbatului a declarat ca-si va urma sotul in Romania, insa fara acces la serviciile medicale din SUA, fiica lor, in varsta de 8 ani, care sufera de o boala cardiaca congenitala, are mici sanse sa supravietuiasca. Nascuta in Romania, a fost supusa in Germania la doua operatii de urgenta la doar cinci zile dupa nastere.

"Revenirea in Romania ar insemna semnarea condamnarii ei la moarte", a declarat Alina R.

In perioada campaniei prezidentiale din 2016, Zoltan T. a fost promovat adjunct al sefului diviziei de securitate a clubului de gold din Jupiter, Florida. El prelua demnitari si membri ai echipei de campanie de la aeroport, identitatea lui fiind verificata de Serviciul Secret din SUA, a relatat sotia barbatului.

In cele din urma, in octombrie 2016, Zoltan T. si-a dat demisia intrucat nu se intelegea cu un nou manager.

Oficialii de la Organizatia Trump nu au raspuns inca la solicitarile presei de face comentarii in legatura cu acest caz.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Trump sofer roman Zoltan centru imigranti , #imigranti