SUA vor sa implice Garda Nationala in capturarea imigrantior ilegali? Ce spune Casa Alba

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 20:12
5999 citiri
SUA vor sa implice Garda Nationala in capturarea imigrantior ilegali? Ce spune Casa Alba
Foto: Facebook/White House

Un document intern al Administratiei Trump, extrem de controversat, a ajuns vineri in presa. Potrivit acestuia, SUA iau in considerare mobilizarea a aproximativ 100.000 de militari ai Garzii Nationale pentru operatiunile de capturare a imigrantilor ilegali din 11 state americane, inclusiv a milioanelor de persoane care nu locuiesc in apropierea granitei dintre Statele Unite si Mexic.

Documentul intern se intinde pe 11 pagini si cere o militarizare fara precedent a operatiunilor de capturare a imigrantilor, care ar urma sa aiba loc in 11 state americane, din Portland si pana in New Orleans. In aceasta propunere sunt incluse doar patru state care au granita comuna cu Mexic - California, Arizona, New Mexico si Texas, relateaza The Guardian.

De asemenea, actul arata ca Administratia vizeaza alte sapte state, precum Oregon, Nevada, Utah, Colorado, Oklahoma, Arkansas si Louisiana.

In plus, guvernatorii vor avea o putere de decizie limitata, acestia vor putea sa-si dea sau nu acordul cu privire la participarea trupelor statale la aceste operatiuni, care ii vizeaza pe cei 11 milioane de imigranti ilegali din Statele Unite.

Controversatul document intern a fost redactat de catre secretarul pentru Securitate Interna, John Kelly.

Garda Nationala a participat anterior la operatiunile de capturare a imigrantilor ilegali, dar doar de-a lungul granitei mexicane. Militarii nu au fost niciodata desfasurati pentru asemenea operatiuni pana in Oregon sau Louisiana.

Potrivit documentului intern, trupele participante la aceste operatiuni vor indeplini aceeasi misiune ca un politist de imigratie in timpul investigatiie, capturarii si arestarii ilegalilor din Statele Unite.

Aceste trupe vor fi mobilizate printr-un parteneriat federal existent la nivelul statelor si vor putea sa conduca perchezitii si sa aresteze imigrantii ilegali.

Casa Alba a negat imediat veridicitatea documentului ajuns la presa, insa nu se cunosc mai multe detalii. Anterior, Donald Trump a sustinut ca scurgerile de informatii dinspre administratia prezidentiala sunt reale, dar articolele care apar in urma acestor scurgeri sunt "stiri false", o noua contradictie in retotica liderului de la Casa Alba.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Garda Nationala imigranti ilegali, #Garda Nationala imigranti document , #imigranti