Melania Trump ii cere sotului sau sa dea afara un colaborator al Casei Albe

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 11:42
4764 citiri
Melania Trump ii cere sotului sau sa dea afara un colaborator al Casei Albe
Foto: Facebook/Melania Trump

Melania Trump i-a cerut sotului sau, Donald Trump, sa o destituie pe Mira Ricardel, numarul doi in Consiliul de Securitate Nationala, aceasta fiind o colaboratoare apropiata a lui John Bolton, consilierul pe probleme de securitate nationala a presedintelui american.

Presa americana sustine ca acest episod reprezinta o noua ilustrare a luptelor interne de la Casa Alba, relateaza AFP.

"Pozitia serviciului Primei Doamne este ca ea nu mai merita onoarea sa lucreze la Casa Alba", a anuntat, intr-un comunicat, o purtatoare de cuvant a Melaniei Trump, Stephanie Grisham, referindu-se la Mira Ricardel.

Presedintia a dezmintit destituirea lui Ricardel, tinta unor critici din partea unor colaboratori ai Melaniei Trump, de la turneul acesteia in Africa, la inceputul lui octombrie, potrivit presei.

Cotidianul Wall Street Journal (WSJ) scrie, citand surse la curent cu aceasta problema, ca este vorba despre "plasarea in avion si cereri de utilizare a unor resurse ale Consiliului de Securitate Nationala".

Echipa Melaniei Trump o suspecteaza, de asemenea, pe Ricardel ca se afla la originea "povestilor negative" despre Prima Doamna si colaboratorii sai.

Ambiguitatea in centrul careia se afla aceasta colaboratoare ilustreaza, potrivit presei, disensiunile intre diverse curente din interiorul Casei Albe, unde se zvonesc plecari dupa destituirea saptamana trecuta a secretarului Justitiei, Jeff Sessions.

Bolton este un neoconservator si unul dintre liderii liniei dure a unilateralismului in cadrul republicanilor.

In rolul strategic de secretar general al Casei Albe, John Kelly a incercat, de un an, de cand ocupa aceasta functie, sa impuna disciplina in jurul presedintelui american.

In ultima sa carte, jurnalistul Bob Woodward afirma ca Kelly i-a spus ca "suntem ca la nebuni", referindu-se la Casa Alba, ceea ce l-a obligat pe cel vizat sa dezminta in mod oficial.

Potrivit presei, Ricardel ar fi facut obiectul unor discutii aprinse intre John Bolton si John Kelly, despre care se zvoneste, in ultimele saptamani, ca se afla pe picior de plecare.

Ea i-ar fi infruntat verbal pe secretarul Apararii Jim Mattis si pe secretarul Securitatii Interne Kirstjen Nielsen - o protejata a lui John Kelly -, pe tema gestionarii imigrantilor sud-americani arestati la frontiera.

Nielsen ar fi, de asemenea, pe punctul de a fi destituita, a dezvaluit in editia de marti The Washington Post (WP).

Trump a refuzat marti dupa-amiaza sa spuna mai multe despre toate aceste zvonuri.

"Vom mai vorbi despre asta", a declarat el presei la o ceremonie, la Casa Alba, la care asista Ricardel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Melania Trump colaborator Casa Alba demitere, #Trump demitere colaborator Casa Alba , #Melania Trump