Cine a votat cu Trump: Barbati albi, mai in varsta, fara studii, dar cu venituri mari

Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 15:03
12594 citiri
Cine a votat cu Trump: Barbati albi, mai in varsta, fara studii, dar cu venituri mari
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA. Sa vedem insa cine l-a votat pe omul de afaceri.

In ce priveste repartitia pe sexe, mai multi barbati (53 la suta) l-au preferat pe Trump, potrivit exit-poll-urilor citate de CNN, la care au raspuns 24.537 de oameni.

In randul femeilor, doar 42 la suta dintre cele care au spus ca au votat l-au preferat pe republican.

La capitolul varsta, Trump a pierdut la categoriile 18-29 de ani (37 la suta din voturi) si 30-44 (42 la suta), insa a castigat in randul celor cu varste intre 45-64 de ani sau peste 65 de ani (53 la suta in ambele cazuri).

In ce priveste rasa, 58 la suta dintre albi l-au preferat pe Trump, in timp ce dintre ceilalti (afro-americani, latini, asiatici sau alte rase), doar 21 la suta l-au ales. Cea mai mare diferenta e in cazul afro-americanilor, 88-8 la suta pentru Hillary Clinton.

Combinat, rasa plus sex, Trump a obtinut victorii doar in randul barbatilor albi (63 la suta) si al femeilor albe (53 la suta). In schimb, a primit doar 4 la suta din voturile femeilor afro-americane.

Combinat si rasa plus varsta, Trump a avut cel mai mare succes in randul albilor cu varste intre 45 si 64 de ani, obtinand 63 la suta din numarul de voturi exprimate de acestia. La polul opus, a obtinut doar 7 la suta din numarul de voturi ale afro-americanilor cu varste intre 30 si 44 de ani.

Cand vine vorba despre educatie, Trump a castigat mai mult in randul celor care nu au absolvit mai mult decat liceul (52 la suta), in timp ce in randul cu studii superioare a fost invins de Clinton, obtinand doar 43 la suta.

In ce priveste veniturile, Trump a pierdut in randul celor care castiga sub 50.000 de dolari pe an (41 la suta), in timp ce cei care au venituri peste aceasta suma l-au votat mai mult pe republican (49 la suta, fata de 47 la suta).

O alta statistica interesanta este legata de cei care s-au declarat sustinatori ai unui partid, dar care au votat cu candidatul celuilalt partid.

Astfel, Trump a primit voturile din partea a 9 la suta dintre democrati, in timp ce Hillary Clinton a primit 7 la suta dintre voturile exprimate de republicani.

La capitolul independenti, 48 la suta l-au votat pe Trump, pe Clinton 42 la suta, iar 10 la suta nu au oferit un raspuns pentru vreunul dintre cei doi.

In ce priveste starea civila, 53 la suta dintre cei casatoriti l-au votat pe Trump, semn ca este preferat de familisti, in timp ce dintre cei necasatoriti l-au ales doar 38 la suta.

La religie, 60 la suta dintre protestanti si 52 la suta dintre catolici l-au preferat pe Trump, in timp ce doar 24 la suta dintre evrei si 26 la suta dintre atei l-au votat.

Dintre cei care au efectuat serviciul militar, 61% l-au ales pe Trump, iar dintre cei care nu sunt nascuti in SUA doar 31% l-au preferat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Trump alegatori varsta sex, #alegatori Trump impartiti categorii, #Trump castigat alegeri prezientiale , #presedinte SUA