CNN: Ce spune fotografia din "camera de razboi" de unde Trump urmareste prima lui operatiune militara majora

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 08:34
13198 citiri
CNN: Ce spune fotografia din "camera de razboi" de unde Trump urmareste prima lui operatiune militara majora
Foto: Official White House Photo/Shealah Craighead

Donald Trump a urmarit prima operatiune militara majora a presedintiei sale, atacul asupra unei baze aeriene din Siria, intr-o incapere definita ca Situation Room, improvizata in resedinta sa de lux Mar-a-Lago, in Florida, inconjurat de consilieri incruntati, imediat dupa cina, in sala de mese a clubului, relateaza CNN, care analizeaza o imagine oficiala care surprinde scena.

Imaginea a fost publicata de Casa Alba vineri. Un purtator de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat ca imaginea a fost editata din motive de securitate.

Trump este surprins aplecat spre masa, pe care se afla echipamente video securizate si documente cu informatii.

Presedintele, incruntat, este flancat de secretarii de Stat si al Comertului.

Spicer a scris intr-un mesaj postat pe Twitter ca vicepresedintele Mike Pence, secretarul Apararii James Mattis si generalul Joseph Dunford, seful Statului Major Interarme, nu se aflau in sala, dar participau printr-o videoconferinta securizata.

Purtatorul de cuvant a declarat ca poza a fost facuta joi, catre ora 21.15 ET (vineri, 4.15, ora Romaniei), dupa cina presedintelui american cu omologul sau chinez Xi Jinping.

Imaginea contrasteaza puternic cu cea din weekendul trecut, cand Trump a elaborat la Mar-a-Lago, in curtea interioara a clubului, un raspuns fata de testul nord-coreean de racheta.

Acea sedinta s-a desfasurat in fata celorlalti participanati la cina, motiv pentru care a fost criticata.

De aceasta data - cand a fost vorba despre informatii mult mai sensibile - Trump s-a retras in spatele usilor inchise.

Cine apare in fotografie

La masa, de la stanga la dreapta:

Joe Hagin, adjunctul sefului personalului pentru operatiuni

Jared Kushner, ginerele lui Trump, consilier de rang inalt

Steve Mnuchin, secretarul Trezoreriei

Wilbur Ross, secretarul Comertului

presedintele Trump, asezat in capul mesei

Rex Tillerson, secretarul de Stat

H.R. McMaster, consilier pe probleme de securitate nationala

Reince Priebus, sef de personal

Nu stau la masa:

Sean Spicer, purtator de cuvant

un consilier militar

Stephen Bannon, strategul-sef al Casei Albe, recent scos din Consiliul National pentru Securitate

Stephen Miller, consilier de rang inalt

Michael Anton, un oficial de rang inalt in domeniul securitatii nationale

Dina Powell, adjunctul consilierului pe probleme de securitate nationala insarcinat cu strategia

Gary Cohn, consilier-sef pe probleme economice

Cine nu e in fotografie

Vicepresedintele Mike Pence, secretarul Apararii James Mattis si seful Statului Major Interarme generalul Joseph Dunford, care au participat prin teleconferinta securizata de la Washington, potrivit lui Spicer.

Unde a fost facuta fotografia

Intr-o incapere securizata (SCIF), la Mar-a-Lago, statiunea frecventata de Trump, potrivit lui Spicer.

Ce evoca fotografia

Fotografia a fost deja comparata cu imaginea emblematica a fostului presedinte Barack Obama reunit impreuna cu echipa sa in domeniul securitatii in Situation Room, la Casa Alba si care urmareau live, intr-o legatura video, eliminarea lui Osama ben Laden.

Fotografia este facuta din acelasi unghi, in timp ce presedintele era informat in legatura cu operatiunea pe care tocmai o ordonase.

Detine Kushner autorizatie in domeniul securitatii?

Kushner nu a oferit Guvernului federal detalii despre toate contactele sale straine, o conditie in vederea primirii unei autorizatii in domeniul securitatii "top secret".

Cele mai multe persoane din fotografie par sa se uite la ecranul de pe masa, insa Kushner se uita in mod clar peste masa. Este neclar daca se uita la secretarul de Stat Rex Tillerson sau la strategul-sef al Casei Albe Steve Bannon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#imagine Trump atac Siria, #Trump camera razboi atac Siria , #presedinte SUA