Ziare.com

Trump va fi presedinte, desi pe Clinton au ales-o mai multi americani UPDATE Diferenta a trecut de 600.000 de voturi

de Irina Olteanu
Duminica, 13 Noiembrie 2016, ora 08:50

   

Trump va fi presedinte, desi pe Clinton au ales-o mai multi americani UPDATE Diferenta a trecut de 600.000 de voturi
Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA, avand sustinerea a 290 de electori. Pentru a obtine victoria, el avea nevoie de cel putin 270 de electori din cele 50 de state americane plus Washington, D.C.. Hillary Clinton a castigat doar 228 electori.

Insa, la votul popular, Clinton este tot mai clar ca a iesit invingatoare, chiar daca datele sunt inca preliminare. Mai exact, Clinton avea duminica dimineata (la 08:50, ora Romaniei) un avans de 630.976 de voturi, arata datele prezentate de New York Times. Mentionam ca la aceste alegeri si-au exprimat optiunea peste 120 de milioane de cetateni americani.

Citeste totul despre cum s-au desfasurat alegerile din SUA


Fiecare stat are un numar diferit de electori, egal cu numarul de reprezentanti ai statului respectiv in Senat si Camera Reprezentantilor. In total sunt 538 de electori.

Votul electorilor va avea loc in acest an in 19 decembrie. Desi, in principiu, votul electorilor ar trebui sa coincida cu votul popular majoritar stabilit pentru fiecare stat in parte (majoritatea statelor au legi destul de drastice pentru a pedepsi electorii care isi dau votul in alt fel decat rezultatul alegerilor statului respectiv), au existat trei cazuri in istoria SUA in care electorii au decis sa voteze altfel.

Pana la aceasta ora s-a incheiat numararea voturilor in 35 de state. Au mai ramas 15 state sa anunte rezultatele finale. Potrivit datelor de pana acum, Donald Trump a iesit castigator in 30 de state, iar Hillary Clinton in 20 si in Washington, D.C.

Iata cum arata in acest moment harta SUA colorata in functie de rezultatele partiale anuntate deja, potrivit New York Times:

Foto: New York Times


Dupa anuntarea rezultatelor, Donald Trump a sustinut si primul discurs in care a facut un apel catre americani sa fie "un popor unit" si a promis ca impreuna vor reconstrui America si visul american.


Miercuri seara, Hillary Clinton a sustinut primul discurs dupa ce a pierdut presedintia Statelor Unite in fata lui Donald Trump. Ea a inceput discursrul spunand ca l-a felicitat pe Donald Trump pentru victorie si ca spera sa poata lucra impreuna "pentru binele Americii": "Voi crede mereu in America".

O analiza a electoratului arata ca Clinton a fost preferata minoritatilor, dar nu de ajuns cat sa ajunga presedinte. Ea a obtinut 65% dintre voturile hispanicilor, in timp ce Donald Trump a castigat 29%. De asemenea, 88% dintre alegatorii de culoare au sustinut-o pe democrata si 8% care au votat pentru republican.

Ziare.com iti prezinta LIVE TEXT, rezultatele partiale din fiecare stat. Mai jos se afla, in ordine alfabetica, cele 50 de state din SUA. In cele notate cu albastru conduce Hillary Clinton, iar in cele notate cu rosu Donald Trump se afla in avantaj

Alabama - S-au numarat toate voturile in acest stat, iar Donald Trump se afla pe primul loc, cu 62,9%. Hillary Clinton are 34,6%. In Alabama sunt 9 electori.

Alaska - S-au numarat pana acum 99% dintre sufragii. Donald Trump este pe primul loc cu 52,9%, in timp ce Hillary Clinton a obtinut 37,7%. Alaska are 3 electori.

Arizona - Au fost numarate toate voturile, iar Donald Trump a iesit castigator cu 49,6%. Hillary Clinton are 45,3%. In Arizona sunt 11 electori.

Arkansas - Donald Trump a castigat cu 60,4%, in timp ce Hillary Clinton are 33,8%, arata rezultatele finale, dupa numararea tuturor voturilor. In Arkansas sunt 6 electori.

California - Hillary Clinton a castigat in acest stat foarte important, ce are 55 de electori, arata rezultatele finale. A obtinut 61,5% din voturi, iar Donald Trump are 33,3%.

Carolina de Nord - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a fost declarat castigator cu 50,5%. Hillary Clinton a obtinut 46,7%. Initial, dupa numararea primelor voturi, democrata s-a aflat pe primul loc. Carolina de Nord are 5 electori.

Carolina de Sud - Numararea tuturor voturilor s-a incheiat, Donald Trump fiind desemnat castigator cu 55,6% din voturi. Contracandidata sa, Hillary Clinton, are 40%. In Carolina de Sud sunt 9 electori.

Colorado - Hillary Clinton a fost desemnata castigatoare, dupa numararea tuturor voturilor, cu 46,9%. Donald Trump se afla pe locul doi, avand 44,8%. Colorado are 9 electori.

Connecticut - S-au numarat 96% din voturi si pe primul loc in acest moment se afla Hillary Clinton cu 54% din voturi. Donald Trump are 41,6%. In Connecticut sunt 7 electori.

Dakota de Nord - Toate voturile au fost numarate. 64,1% dintre sufragii au fost obtinute de Donald Trump, aflandu-se pe primul loc. Contracandidata sa, Hillary Clinton, are 27,8% din voturi. In Dakota de Nord sunt 3 electori.

Dakota de Sud - Dupa numararea a 100% dintre voturi, Donald Trump a obtinut 61,5% si se afla pe primul loc, iar Hillary Clinton are 31,7%. Dakota de Sud are 3 electori.

Delaware - S-a incheiat numararea voturilor. Hillary Clinton a obtinut 53,4% dintre sufragii si se afla pe primul loc, iar Donald Trump are 41,9%. In Delaware sunt 3 electori.

Florida - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a iesit invingator cu 49,1% din voturi. Hillary Clinton a obtinut 47,7%. Florida este un stat foarte important, avand 29 de electori.

Georgia - S-au numarat toate voturile din acest stat. Donald Trump a castigat cu 51,4%, iar Hillary Clinton are 45,5%. In Georgia sunt 16 electori.

Hawaii - Dupa numararea tuturor voturilor, Hillary Clinton conduce cu 62,3%, in timp ce Donald Trump are 30,1%. In Hawaii sunt 4 electori.

Idaho - S-a incheiat numararea tuturor voturilor, Donald Trump fiind declarat castigator. El a obtinut 59,2% dintre sufragii, in timp ce Hillary Clinton are doar 27,6%. In Idaho sunt 4 electori.

Illinois - Hillary Clinton conduce dupa numararea a 99% din voturi cu 55,4%. Contracandidatul sau, Donald Trump, are 39,4%. In Illinois sunt 20 de electori.

Indiana - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a obtinut 57,2% din voturi. Rivala sa democrata, Hillary Clinton, a obtinut 37,9% dintre voturi. Indiana are 11 electori.

Iowa - S-au numarat 99% din voturi. Pana in acest moment Donald Trump conduce cu 51,8%, iar Hillary Clinton are 42,4%. In Iowa sunt 6 electori.

Kansas - S-au numarat 99% din voturi, iar Donald Trump conduce cu 57,2%. Hillary Clinton are momentan 36,1%. Kansas are 6 alectori.

Kentucky - Au fost numarate toate voturile. Donald Trump a obtinut 62,5%, iar rivala sa democrata, Hillary Clinton, a obtinut 32,7% din sufragii. In Kentucky sunt 8 electori.

Louisiana - S-a incheiat numararea voturilor, iar Donald Trump se afla pe prima pozitie cu 68,1% din voturi. Hillary Clinton ocupa pozitia secunda cu 38,4% din voturi. Louisiana are 8 electori.

Maine - Au fost numarate toate voturile, iar Hillary Clinton a castigat cu 47,9%. Donald Trump are 45,2%. Sunt 4 electori in Maine.

Maryland - Au fost numarate aproape toate voturile, mai exact 99%. Hillary Clinton se afla pe prima pozitie, cu 60,5%, iar Donald Trump are 35,3%. In Maryland sunt 10 electori.

Massachusetts - Hillary Clinton a castigat in acest stat, cu 60,8%, arata rezultatele finale. Donald Trump, aflat pe locul doi, a obtinut 33,5%. Massachusetts are 11 electori.

Michigan - Donald Trump are 47,6% in acest stat dupa numararea a 100% dintre sufragii, iar Hillary Clinton a obtinut 47,3%. Michigan are 16 electori.

Minnesota - Hillary Clinton se afla pe primul loc, cu 46,8% din voturi, insa Donald Trump se afla la o distanta foarte mica, avand 45,4%, dupa numararea tuturor sufragiilor. In Minnesota sunt 10 electori.

Mississippi - Au fost numarate toate voturile, iar Donald Trump a fost declarat castigator cu 58,3%. Contracandidata sa, Hillary Clinton, are 39,8%. Mississipi are 6 electori.

Missouri - S-au numarat 99% din voturi. Daca initial Hillary Clinton conducea in acest stat, Donald Trump se afla acum pe primul loc cu 57,1% din voturi. Hillary Clinton a obtinut 38%. In Missouri sunt 10 electori.

Montana - Toate voturile au fost numarate. Donald Trump a castigat cu 56,5%, in timp ce Hillary Clinton a obtinut 36%. Montana are 3 electori.

Nebraska - Donald Trump se afla pe primul loc, cu 60,3%, iar Hillary Clinton are 34%, dupa numararea tuturor voturilor. In Nebraska sunt 5 electori.

Nevada - Dupa ce toate voturile au fost numarate, Hillary Clinton se afla pe primul loc cu 47,9%, iar Donald Trump are 45,5%. Nevada are 6 electori.

New Hampshire - S-au numarat toate voturile. Hillary Clinton a obtinut 48% dintre sufragii, in timp ce Donald Trump are 47%. In New Hampshire sunt 4 electori.

New Jersey - S-au numarat 99% din voturi, iar Hillary Clinton conduce cu 54,9%. Contracandidatul sau, Donald Trump, are 41,9%. Sunt 14 electori in New Jersey.

New Mexico - Hillary Clinton se afla pe primul loc, cu 48,5% din voturi, dupa anuntarea rezultatelor finale. Donald Trump este pe locul doi cu 40% din voturi. New Mexico are 5 electori.

New York - Hillary Clinton se afla pe prima pozitie, cu 58,9%, potrivit rezultatelor dupa numararea a 99% dintre voturi. Donald Trump are doar 37,4%. New York are 29 de electori.

Ohio - S-au numarat toate voturile si Donald Trump a iesit castigator cu 52,1% dintre sufragii. Hillary Clinton a obtinut 43,5% din voturi. Ohio are 18 electori.

Oklahoma - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a fost declarat castigator cu 66,9% din voturi. Hillary Clinton are 28,9%. In Oklahoma sunt 7 electori.

Oregon - S-au numarat 99% din voturi, iar Hillary Clinton se afla pe prima pozitie, cu 51,5%. Contracandidatul sau, Donald Trump, are 41,4%. In Oregon se afla 7 electori.

Pennsylvania - S-au numarat 99% din voturi iar Donald Trump se afla pe primul loc cu 48,9%, iar Hillary Clinton se afla la o distanta foarte mica, avand 47,6%. Initlial, Hillary Clinton a condus in acest stat cu 80,3% din voturi. Pennsylvania are 20 de electori.

Rhode Island - Au fost numarate 100% din voturi, iar Hillary Clinton se afla pe prima pozitie cu 54,9%. Donald Trump are 40,3%. Rhode Island are 4 electori.

Tennessee - Toate voturile au fost numarate. Donald Trump conduce cu 61,1%, in timp ce Hillary Clinton are 34,9%. Tennessee are 11 electori.

Texas - Donald Trump conduce dupa numararea a 99% din voturi. Republicanul a obtinut 52,6%, in timp ce Hillary Clinton are 43,4% din voturi. Texas are 38 de electori.

Utah - S-au numarat 78% dintre voturi, iar in acest moment Donald Trump are 46,8%. In schimb, Hillary Clinton a obtinut 27,8%. Utah are 6 electori.

Vermont - S-au numarat toate voturile, iar Hillary Clinton conduce cu 61,1%. Donald Trump se afla pe locul doi cu 32,6%. Vermont are 3 electori.

Virginia - Dupa numararea a 99% din voturi, Hillary Clinton se afla pe primul loc cu 49,7%. Donald Trump a obtinut 45%. Virginia are 13 electori.

Virginia de Vest - S-au numarat 100% din voturi, iar Donald Trump conduce cu 68,7%, iar Hillary Clinton are 26,5%. Virginia de Vest are 5 electori.

Washington - Au fost numarate 72% dintre voturi, iar Hillary Clinton a obtinut 55,6%, in timp ce Donald Trump are 38,1%. In Washington sunt 12 electori.

Washington, D.C - Au fost numarate toate voturile, iar Hillary Clinton a obtinut 92,8%, in timp ce Donald Trump are 4,1%. In Washington, D.C. sunt 3 electori. Desi Washington, D.C este orasul capitala a SUA se ia in considerare ca stat separat.

Wisconsin - Donald Trump a castigat in acest stat, arata rezultatele finale, cu cu 47,9%, in timp ce Hillary Clinton are 46,9%. Wisconsin are 10 electori.

Wyoming - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump este pe primul loc cu 70,1%. Hillary Clinton are doar 22,5%. In Wyoming sunt 3 electori.

****************

Votul pentru alegerea presedintelui SUA este un vot indirect. Mai intai are loc votul popular, al cetatenilor, dupa care electorii desemnati in fiecare stat voteaza presedintele SUA.

Anul acesta, exprimarea votului popular s-a incheiat pe 8 noiembrie. Majoritatea optiunilor de vot ale cetatenilor determina castigatorul intr-un stat, iar electorii alesi din fiecare stat vor vota, in principiu, asa cum au decis majoritatea cetatenilor din acel stat.

Fiecare stat are un numar diferit de electori, egal cu numarul de reprezentanti ai statului respectiv in Senat si Camera Reprezentantilor. In total sunt 538 de electori (care formeaza Colegiul Elector), iar candidatul care castiga majoritatea absoluta a voturilor electorilor, 270 de voturi, este desemnat presedintele SUA.

Votul electorilor va avea loc in acest an in 19 decembrie. Desi, in principiu, votul electorilor ar trebui sa coincida cu votul popular majoritar stabilit pentru fiecare stat in parte (majoritatea statelor au legi destul de drastice pentru a pedepsi electorii care isi dau votul in alt fel decat rezultatul alegerilor statului respectiv), au existat trei cazuri in istoria SUA in care electorii au decis sa voteze altfel.

La inceputul lunii ianuarie, presedintele Senatului va deschide rezultatul votului Colegiului Elector si il va citi in plenul sedintei comune a Camerei Reprezentantilor si a Senatului. Candidatul care reuseste sa stranga 270 de voturi de la electori va deveni presedintele SUA.

In cazul in care niciun candidat nu obtine minimul necesar de 270 de voturi, atunci Camera Rerezentantilor decide prin vot cine va fi presedintele SUA.Citeste mai multe despre sistemul de vot din SUA si de ce unele state sunt considerate-cheie.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 137356 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
133 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Alternanta la putere se respecta

,

 

 

Complet gresit,

Aseara s-au anuntat si rezultatele din statul Michigan (care are 16 electors) pe total Trump a castigat cu 306 electors si 62,972,226 voturi, iar Hillary 232 electors si 62,277,750 voturi. Deci si votul popular este tot de partea lui. Este o victorie istorica pentru Trump.

 

 

ce parere ai de ...

retardatul de bush jr ?
ala era mai prost ca propria scula ...
nu ai avut de comentat cand acel retardat a fost votat si revotat de vacarii de peste balta, nu ?
de ce nu ati comentat pe seama sistemului de vot pana acum, postacilor ?

 

 

Stimate domn,....

...va multumesc pentru cuvintele dumneavoastra. Trebuie sa va spun ca, pentru mine si familia mea care am trait pe viu regimurile "de dictatura a proletariatului", "de democratie populara" si "de societate socialista multilateral dezvoltata" cu toate crimele lor, am indurat foamea, frigul si imposibilitatea de a urma studii superioare din cauza acelui numerus clausus numit "ce-ai la dosar", intreaga guvernare obambista buraqista husseinista a fost un cosmar deoarece cu experienta traita in comunismul mioritic eram extrem de speriati vazand cum se strange in America surubul, cum libertatea absoluta a cuvantului este din ce in ce mai ingradita in numele "corectitudinii politice" si cum libertatea este inlocuita cu dictatura elitelor de stanga, "progresiste" si comuniste, iar libertatea de gandire si credinta sunt de asemenea ingradite in numele globalismului si incalzirii globale, iar "celebritatile" holywood-ului (padurea sfantului comunism) faceau proppaganda unui sistem care nu admite dizidenta. mai mult, "fortele progresiste si revolutionare" (ce bine cunosc expresia pe pielea mea) din scoli si colegii au urmat si urmeaza fara scrupule EXACT aceleasi metode de indoctrinare folosite de nazisti in scoli aplicand in practica ad literam cuvintele lui adolf hitler care a spus clar ca pe miscarea nazista nu o intereseaza familia, parintii deoarece pentru a crea omul de tip nou nazist, adolf hitler va lua copiii din sanul familiei si ii va educa numai in spiritul ideologiei naziste reusind sa faca din ei niste roboti fanatici care sa execute orbeste ordinele fuehrer-ului si "conducerii de partd si de stat" (ca sa ma exprim in limbajul arhicunost al comunismului mioritic dejist si ceausist.
In hitlery clinton ai cohortelor sale ahtiate de putere si dictatura am vazut urmarea aceloras politici ale regimului obambist care ar fi dus la distrugerea totala a Americii si Constitutiei sale si la inlocuirea democratiei cu o dictatura abjecta de stanga si extrema stanga - punand in pericol viitorul copiilor mei, a nepotilor mei si a generatiilor de dupa ei. Efectiv am trait un cosmar numai la gandul ca este posibila instaurarea unui regim hitlaristo clintonist cu batalioanele sale de asalt impotriva libertatii in numele "corectitudinii politice". Multumesc lui Dumnezeu ca acest lucru nu s-a intamplat si multumesc lui Dumnezeu ca cel De-al doilea amendament la Constitutie nu a fost anulat asa cum dorea si promitea hitlera clinton toata liota ei. Mai mult, odata cu victoria in alegeri a lui Donald Trump, este mai mult ca sigur ca acesta va numi la Curtea Suprema judecatori conservatori si judecatori concervatori in Curtile federale care vor pune pentru multi ani capat si stavila dezmatului creat de judecatorii numiti de administratia obambista si potentialilor judecatori promisi de hitlerry clinton.
Al dvs. sincer,
carrandash (Ion Caramache)

 

 

Trump a castigat

Dupa regulile stabilite de ani de zile in America. Acolo nu castiga votul popular. Degeaba un candidat are voturi masive intr-un stat foarte populat daca la nivelul intregii tari nu obtine majoritate. Sistemul acesta este adapat conditiilor specifice din SUA. Insasi titulatura de tara este sugestiva - Statele Unite ale Americii (Nu Judetele Unite ale Americii). Fiecare stat are dreptul la un nr.limitat de voturi in functie de ponderea pe care o are populatia sa la nivel de tara. Cand intr-un stat s-a atins majoritatea simpla pentru unul dintre candidati, acesta ia toate voturile electorale automat. Acestea se aduna pana cand se atinge nr.de270 voturi (adica majoritatea simpla la nivel national), dupa care Game Over. Si Obama si Bush si Bill Clinton si JKF au castigat pe acest sistem. Nu e ca la romani.

 

 

Splendor in the Grass

Nici nu stiu ce conexiuni s-au produs in subconstient,iata,recunosc,ma bantuie versurile lui Wordsworth:
Chiar daca slava ierbii acelui ceas
S-a dus pe veci
Noi nu vom regreta
Ci vom cata puteri
In ce-a ramas.
E probabil senzatia ca se sfarseste o America asa cum era si,la fel cum iarba rasare chiar si dupa cea mai noroioasa toamna si rece iarna,la fel sa vedem ce va aduce primavara unei Americi de care,acceptam,influenteaza cam toate bataile de aripi ale fluturilor intr-un Butterfly Effect.

 

 

Wow ! ..... Bravo , Donaldo !!!

Bravo americanilor!!! Bravo ca ati votat corect,
ca ati batut-o pe babalesby antipatica si perversa Killary, pasul urmator ar fi s-o bagati la zdup,
- la racoare, caci acolo este locul ei.

 

 

q

sunteti in urma mai ziare.roata s-a intors dar pt trump

 

 

Felicitari Trump!

Un discurs care m-a impresionat si m-a surprins ,dupa o campanie dura,sub...centura!
Sper ca America sa castige din nou stabilitate si suprematia!

 

 

O fi sau nu "halal",

ăsta e sistemul in care au americanii incredere. Cată vreme nici candidații, nici electorii, nici alegătorii nu-l contestă, e ok. Clinton ar fi caștigat cu același sistem, dacă ar fi fost să caștige.
Cu 6-4, 0-6, 6-4, 0-6, 6-4 perdantul a caștigat mai multe game-uri, dar a pierdut la seturi. C-așa-i in tenis!

 

 

Jale,

Jale Mare in redactia ziare.com care a pariat la greu pe Hilara!
Averi au fost pierdute!

 

 

Totii politicienii sint in tensiune, Trump a bagat spaima in ei

Electoral update: Trump 232, Clinton 209

 

 

Da, se prefigureaza victoria repubicanului Donald Trump.Nimic rau...

...in asta, fiindcda se mai alterneza puterea, mai se rectifica unele din greselile celorlalti si se trag invatamine.
Nu curge sange intre politicieni, insa Trump trebuie sa confirme prin fapte tot ce a spus in campanie.

Si aici va avea greutati cu afro si latino,cat si cu Uniunea Europeana si cu proprii sai generali.

Imi doresc omliniste in tara asta si o dezvoltare economica majora dupa criza economico-financiara.

 

 

"Donald Trump, noul presedinte - Victorie la scor la electori, desi

pe Clinton au votat-o mai multi americani"

- ce-o mai frecatzi cu numaru' de americani care au votat-o pe pierzatoare , daca regula in america este data de numaru' de electori , iar acolo a piardut la greu ! :o)))

 

 

Ce se intimpla cu tine daca Trump va fi noul presedinte ???

Nu inteleg ceva...ce pierzi tu daca Trump cistiga alegerile sau ce cistigi tu daca din greseala iese cistigatoare Hilary Clinton ?

 

 

Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor