Congresul SUA someaza Administratia Trump sa trimita versiunea completa a raportului Mueller

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 20:13
3512 citiri
Congresul SUA someaza Administratia Trump sa trimita versiunea completa a raportului Mueller
Foto: Arhiva Hepta.ro

Camera Reprezentantilor a emis, vineri, o ordonanta prin care someaza Departamentul Justitiei sa transmita Congresului SUA versiunea completa a raportului elaborat de Comisia Robert Mueller, pentru continuarea investigatiilor in cazul ingerintelor electorale ruse.

Jerrold Nadler, presedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentantilor, a cerut Departamentului Justitiei sa se conformeze solicitarii pana pe 1 mai.

"Congresul are sarcina de a determina caracterul complet al presupuselor actiuni ilegale si sa decida ce pasi trebuie facuti in continuare", a declarat congresmanul democrat Jerrold Nadler, potrivit agentiei Associated Press.

Comisia Robert Mueller nu a formulat recomandari de inculpare a lui Donald Trump pentru obstructionarea justitiei, dar presedintele nu a fost exonerat, decizia urmand sa apartina Congresului, noteaza agentia AP.

"Comisia pentru Afaceri Judiciare trebuie si are dreptul de a vedea versiunea completa a raportului si dovezile referitoare la practicile de pana acum", a argumentat Nadler.

Comisia Robert Mueller a oferit Departamentului Justitiei versiunea completa a raportului de ancheta privind ingerintele electorale ruse si presupusele contacte intre echipa electorala a lui Donald Trump si Moscova. Secretarul Justitiei, William Barr, care este si procuror general a redactat raport, tinand secrete anumite fragmente ale documentului. O versiune redactata a fost trimisa Congresului, iar alta a fost publicata.

Donald Trump a denuntat "nebunescul raport Mueller" elaborat de politicieni "democrati" care il urasc

Presedintele SUA, Donald Trump, a denuntat, vineri, "nebunescul raport" elaborat de procurorul special Robert Mueller, despre care crede ca este opera unor politicieni "democrati" care il urasc.

"Sunt facute afirmatii despre mine de anumiti oameni, in nebunescul raport Mueller, scris de fapt de 18 democrati furiosi care ma urasc; sunt afirmatii fabricate si total neadevarate. Este vorba de o farsa lansata in mod total ilegal si care nu ar fi trebuit sa se intample niciodata", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Presedintele SUA, Donald Trump, s-a temut ca investigatia privind ingerintele ruse ii va aduce "sfarsitul mandatului" si a incercat sa il demita pe procurorul special Robert Mueller, arata raportul comisiei de ancheta. Conform raportului Comisiei Robert Mueller, in mai 2017, cand a aflat ca Rod Rosenstein, adjunctul procurorului general, l-a numit pe Robert Mueller procuror special responsabil de investigatia privind ingerintele electorale ruse si presupusa colaborare a echipei sale de campanie cu Moscova, Donald Trump a declarat: "Este teribil. Acesta este sfarsitul presedintiei mele".

In iunie 2017, pe fondul relatarilor ca Donald Trump ar fi fost anchetat pentru obstructionarea justitiei, presedintele SUA i-a cerut consilierului juridic de la Casa Alba, Donald "Don" McGahn, sa il indemne pe procurorul general sa il demita pe Robert Mueller intrucat ar fi fost in situatii de "conflict de interes" si trebuia "inlaturat". Don McGahn a refuzat sa indeplineasca ordinul.

In raport, procurorul special Robert Mueller a apreciat ca unele actiuni ale presedintelui Donald Trump pot fi asimilate obstructionarii justitiei, dar fapta nu exista deoarece subalternii au refuzat sa aplice ordinele. "Chiar daca ar putea fi mai dificil sa stabilim ca actiunile publice ar fi motivate de o intentie corupta, puterea presedintelui de a influenta actiuni, persoane si evenimente este amplificata de abilitatea unica de a atrage atentia prin mijloacele de comunicare in masa.

Si niciun principiu juridic nu exclude actiunile publice din statutul actelor de obstructionare a justitiei", a afirmat Robert Mueller, referindu-se la demiterea directorului FBI James Comey si la cazul lui fostului consilier prezidential Michael Flynn.

Presedintele SUA, Donald Trump, a declarat joi ca raportul Comisiei Robert Mueller arata clar ca nu au existat contacte electorale cu Rusia si nici actiuni de obstructionare a justitiei.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Donald Trump robert mueller , #presedinte SUA