Donald Trump vrea ca deportarea imigrantilor ilegali sa se faca fara judecatori sau tribunale

Duminica, 24 Iunie 2018, ora 19:51
3038 citiri
Donald Trump vrea ca deportarea imigrantilor ilegali sa se faca fara judecatori sau tribunale
Foto: Arhiva Facebook/Donald Trump

Presedintele american Donald Trump isi continua politica agresiva fata de imigrantii ilegali. Dupa ce copiii au fost separati de parinti, la ordinele sale, iata ca acum seful de la Casa Alba spune ca persoanele care trec granita fara forme legale ar trebui deportati imediat, fara ca aceste cazuri sa mai ajunga in fata justitiei.

"Nu le putem permite tuturor acestor oameni sa ne invadeze tara. Cand cineva intra, trebuie ca noi sa-i trimitem imediat acolo de unde au venit, fara judecatori, fara procese la tribunal. Sistemul nostru este o bataie de joc la adresa unei bune politici de imigratie si la adresa legii si ordinii. Majoritatea copiilor vin fara parinti", a scris Trump pe contul sau de Twitter, transmite Reuters.

Reamintim ca, miercuri, presedintele Donald Trump a semnat un ordin prin care a pus capat politicii sale de separare a copiilor imigrantilor ilegali de familiile lor la granita cu Mexic, dupa ce imagini cu minori in custi au scandalizat opinia publica.

Pe 20 iunie, Departamentul pentru Sanatate si Servicii Umane al SUA (HHS) avea in grija 2.053 de minori separati de familii si "colabora cu agentii guvernamentale pentru a reuni fiecare minor cu parintii sau tutorii printr-un proces bine stabilit".

HHS a mai spus ca se asigura ca membrii familiilor sa stie unde se afla copiii lor si sa poata comunica dupa separare.

Presa americana a semnalat faptul ca numerosi parinti nu au fost informati unde se afla copiii lor si fie au comunicat foarte putin cu ei fie deloc.

Biroul de Imigrari (ICE) a decis ca centrul Port Isabel din Texas sa fie principalul loc pentru reunificarea familiilor.

Tuturor parintilor le-a fost dat un numar de telefon unde pot suna pentru a afla informatii.

Cei mai multi dintre copii sunt din America Centrala, in special din Guatemala, Honduras si El Salvador.

Foto-reporterul John Moore a anuntat sambata seara, peretelele de socializare, ca fata in varsta de 2 ani din Honduras si mama ei, pe care le-a fotografiat cand erau luate in custodie de autoritatile vamale, pe 12 iunie, sunt impreuna. "Acum, ele se afla la un centru din Dilley, Texas, si pot ramane acolo pana la rezolvarea cazului lor de azil".

Fotografia, parte dintr-o serie realizata pentru agentia Getty, a facut inconjurul lumii si copilul a devenit un simbol al criticatei politici a lui Trump. Una dintre imaginile cu fetita plangand a fost folosita si pe coperta revistei Time. Pusa fata in fata cu presedintele SUA, titlul copertei a fost: "Bun venit in America".

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Trumo imigranti , #presedinte SUA