FBI isi extinde ancheta care il vizeaza pe candidatul lui Trump la Curtea Suprema

Duminica, 30 Septembrie 2018, ora 15:55
2256 citiri
FBI isi extinde ancheta care il vizeaza pe candidatul lui Trump la Curtea Suprema
Foto: Arhiva Hepta.ro

Avocatul lui Deborah Ramirez, una dintre femeile care-l acuza pe judecatorul Brett Kavanaugh (foto) de agresiuni sexuale sau de comportament sexual nepotrivit a declarat ca FBI-ul a contactat-o pe clienta sa, ceea ce inseamna ca anchetatorii politiei federale americane si-au extins investigatiile dincolo de acuzatiile formulate de catre Christine Blasey Ford, relateaza Reuters.

"Putem sa confirmam ca FBI a contactat-o pe doamna Ramirez, pentru a o interoga si ca ea a acceptat sa coopereze in ancheta", a declarat John Clune pe Twitter. "Din respect fata de integritatea procedurii, nu vom face, pentru moment, vreun comentariu", a adaugat avocatul.

Deborah Ramirez il acuza pe Brett Kavanaugh ca si-a scos sexul in fata ei la o petrecere intre studenti, pe cand erau amandoi la Facultatea de Drept la Yale, in anii '80. Kavanaugh respinge aceste aceste acuzatii drept "complet false".

Acest magistrat conservator si catolic, ales de Donald Trump sa faca parte din Curtea Suprema, este acuzat, de asemenea, de alta femeie, universitara Christine Blasey Ford, de tentativa de viol, pe cand erau liceeni, o acuzatie pe care el o respinge cu vehementa.

Michael Avenatti, avocatul unei a treia acuzatoare, Julie Swetnick, a declarat ca clienta sa nu a fost contactata de catre agenti federali.

Christine Blasey Ford si Brett Kavanaugh au fost audiati separat, joi, in Comisia judiciara a Senatului, insarcinata sa analizeze candidatura inainte de confirmarea magistratului, care ar putea ancora Curtea Suprema pe esicherul drept timp de decenii.

Considerand marturia lui Christine Blasey Ford "puternica", iar raspunsul lui Kavanaugh "convingator", cei 11 alesi republicani din cadrul Comisiei, majoritari fata de democrati - zece, au avizat vineri nominalizarea judecatorului.

Insa, in fata scandalului provocat de acuzatiile doctorului Ford si riscului de a-si aliena o parte a electoratului feminin inaintea alegerilor parlamentare de la jumatate de mandat, pe 6 noiembrie, Donald Trump a dispus vineri o ancheta FBI suplimentara, inaintea votului de confirmare in sedinta plenara, in Senat.

Presedintele american si republicanii se opuneau anterior unei anchete FBI, solicitata de catre democrati si universitari.

Ancheta Federal Bureau of Investigation (FBI) urmeaza sa se limiteze la anumite fapte precise si sa se incheie "in mai putin de o saptamana", a precizat Trump.

Locatarul Casei Albe si-a reiterat sambata sustinerea fata de Kavanaugh, un "om curajos" si un "mare judecator" si a anuntat ca nu a cautat alt candidat in locul acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Brett Kavanaugh ancheta FBI extinde, #Brett Kavanaugh acuzatii hartuire sexuala , #presedinte SUA