FBI sustine concluziile CIA: Rusia a intervenit in alegeri pentru a-l ajuta pe Trump

Sambata, 17 Decembrie 2016, ora 14:45
8101 citiri
FBI sustine concluziile CIA: Rusia a intervenit in alegeri pentru a-l ajuta pe Trump
Foto: Facebook/Donald Trump

FBI sustine concluzia CIA potrivit careia Rusia s-a amestecat in alegerile prezidentiale americane cu scopul de a-l ajuta pe candidatul republican Donald Trump sa obtina victoria in alegeri.

Intr-un mesaj trimis angajatilor, directorul CIA John Brennan afirma ca a discutat cu directorul politiei federale (FBI), James Comey, si cu directorul serviciilor nationale de informatii (DNI), James Clapper, relateaza The Associated Press.

"Exista un consens puternic in randul nostru cu privire la amploarea, natura si intentia amestecului rus in alegerile noastre prezidentiale", anunta Brennan in acest mesaj.

Amintim ca CIA a stabilit ca Rusia a comis recentele atacuri informatice pentru ca Trump sa castige scrutinul prezidential din SUA. Concret, hackeri rusi au spart, printre altele, conturile fostului director de campanie al candidatei democrate Hillary Clinton, John Podesta, si ale Partidului Democrat. Dupa ce au obtinut mai multe mail-uri sensibile, hackerii le-au furnizat site-ului WikiLeaks.

Casa Alba a sugerat ca presedintele rus Vladimir Putin este implicat personal in atacuri, o acuzatie pe care Kremlinul a dezmintit-o vehement, iar presedintele Barack Obama a promis ca Statele Unite vor riposta fata de amestecul Rusiei in alegerile din Statele Unite.

Casa Alba spune ca Trump stia ca Rusia se implica in alegeri in favoarea sa. Putin ar fi intervenit personal

Obama a subliniat ca, atunci cand un guvern strain incearca sa se amestece in alegerile americane, natiunea trebuie sa actioneze "iar noi (o vom face) la momentul si locul pe care le vom alege".

In ultima sa conferinta de presa anuala la Casa Alba, presedintele a dezvaluit ca i-a cerut liderului de la Kremlin, intr-o intalnire fata in fata in marja summitului G20 din China, sa "puna capat" atacurilor cibernetice, avertizandu-l ca in caz contrar vor exista "consecinte grave".

Rusia a respins acuzatiile, un purtator de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, declarand ca Statele Unite "trebuie fie sa inceteze sa vorbeasca despre acest lucru, fie sa aduca probe".

La randul sau, presedintele-ales Donald Trump sustine in continuare ca a obtinut o victorie corecta in alegeri si a criticat momentul unei astfel de anchete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#FBI Rusia atac cibernetic Trump, #CIA raport Trump Rusia, #Putin alegeri SUA , #presedinte SUA