Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Femeia care urmeaza sa ocupe un post important in Administratia Trump este acuzata de plagiat

Duminica, 08 Ianuarie 2017, ora 13:23
5962 citiri
Femeia care urmeaza sa ocupe un post important in Administratia Trump este acuzata de plagiat
Foto: Facebook/Monica Crowley

Conservatoarea Monica Crowley, pe care Donald Trump o ia in calcul pentru un rol impotant de comunicare in domeniul securitatii nationale, ar fi plagiat fragmente ample in cartea pe care a publicat-o in 2012.

Cartea din iunie 2012 a lui Crowley, "What The (Bleep) Just Happened" (Ce tocmai s-a intamplat), contine pana la 50 de fragmente copiate din diferite surse, inclusiv paragrafe copiate cu schimbari minore din stiri, rapoarte de la centre de reflectie si din Wikipedia, potrivit CNN.

Unul dintre capitole este copiat integral de pe site-ul economic Investopedia. Un alt capitol, despre munca, pare copiat dintr-un articol din 2004 al centrului de reflectie libertarian Mises Institute. Iar o portiune din cartea ei despre tortura este copiat dintr-un articol Fox News.

Ea a luat cuvant cu cuvant si fraze din materiale Associated Press, New York Times, Politico, Wall Street Journal, New York Post, BBC si Yahoo News.

Crowley si HarperCollins, editura care a publicat cartea, au refuzat deocamdata sa comenteze acuzatiile.

Insa echipa de tranzitie a lui Trump o sustine pe Crowley. "Perspectiva exceptionala si munca atenta a Monicai privind cum poate sa schimbe aceasta tara este exact motivul pentru care va servi in administratie", se arata intr-un comunicat al purtatorului de cuvant al echipei de tranzitie.

"HarperCollins-una dintre cele mai mari si mai respectate edituri din lume - a publicat cartea ei, care a devenit un best-seller national. Orice tentativa de a o discredita pe Monica este doar un atac motivat politic, ce are ca scop sa distraga atentia de la problemele reale cu care se confrunta aceasta tara", se adauga in comunicat.

Monica Crowley, fost analist la Fox News, ar urma sa ocupe postul de director principal pentru comunicatii strategice.

Crowley a mai fost acuzata de plagiat si in trecut. In 1999, un articol publicat de Crowley din Wall Street Journal a fost copiat dintr-un articol din 1988 din revista neoconservatoare Commentary.

"Daca am fi stiut paralele, nu am fi publicat articolul", a reactionat atunci Wall Street Journal.

Crowley a negat acuzatiile. "Niciodata nu am folosit material dintr-o sursa fara sa o citez", a spus ea.

Citeste mai multe despre viitoarea Administratie Trump:

Fara precedent in istoria SUA: Trump s-a inconjurat de bogatasii Americii. Cabinetul sau valoreaza 35 de miliarde de dolari

Sylvester Stallone l-a refuzat pe Trump. Nu vrea sa faca parte din administratia sa

Trump a ales un miliardar considerat "regele falimentului" pentru postul de secretar al Comertului

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#comunicare Trump plagiat, #Monica Crowley plagiat , #presedinte SUA
Comentarii