Fostul sef de campanie al lui Donald Trump va fi eliberat pe o cautiune de 11,65 milioane de dolari

Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 10:28
2224 citiri
Fostul sef de campanie al lui Donald Trump va fi eliberat pe o cautiune de 11,65 milioane de dolari
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Paul Manafort, fostul sef de campanie al lui Donald Trump, a incheiat un acord cu procurorul special Robert Mueller pentru a fi eliberat pe o cautiune in valoare de 11,65 milioane de dolari, a anuntat joi avocatul lui Manafort.

In baza intelegerii, Manafort va fi eliberat din arestul la domiciliu, dar nu-si va primi pasapoartele inapoi si implicit nu va putea parasi Statele Unite. In plus, acesta a acceptat sa-si restrictioneze deplasarile in statele Florida, Virginia, New York si Washington DC.

Avocatul Kevin Downing a precizat ca Paul Manafort va ceda patru proprietati imobiliare in valoare de aproximativ 11,65 milioane dolari daca va exista o incalcare a acordului.

Manafort detine sau controleaza mai multe entitati si conturi la nivel mondial, inclusiv din Cipru, Grenadine, Seychelles si Anglia. Activele financiare ale acestuia sunt substantiale, dar dificil de cuantificat.

Paul Manafort, directorul fostei echipe de campanie a presedintelui Donald Trump, si fostul subaltern Rick Gates au fost plasati in arest preventiv la domiciliu in luna octombrie. Cei doi sunt vizati de 12 capete de acuzare, inclusiv conspiratie impotriva SUA, spalare de bani si declaratii false.

Manafort, in varsta de 68 de ani, s-a alaturat echipei de campanie a lui Donald Trump in martie 2016 si a fost directorul acesteia in intervalul iunie-august 2016. Rick Gates, in varsta de 45 de ani, a colaborat cu Paul Manafort incepand din anul 2006 la o firma internationala care a desfasurat activitati de lobby inclusiv in Ucraina. In martie 2016, Rick Gates s-a alaturat echipei de campanie electorala a lui Donald Trump, fiind consilier politic si adjunct al lui Paul Manafort.

"Ambii inculpati au legaturi substantiale in strainatate, inclusiv in Ucraina, unde ambii au petrecut mult timp si au lucrat ca agenti ai guvernului ucrainean. Atat Manafort, cat si Gates, au legaturi cu oligarhi ucraineni si rusi, care le-au furnizat celor doi milioane de dolari", se arata in documentatia inaintata de catre procurorii federali.

Biroul Federal pentru Investigatii, Senatul SUA si Camera Reprezentantilor ancheteaza cazul ingerintelor Rusiei in campania electorala si presupuse contacte intre apropiati ai presedintelui Donald Trump si oficiali rusi, iar procurorul special Robert Mueller coordoneaza investigatiile.

Potrivit serviciilor secrete americane, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influentare a rezultatului scrutinului prezidential din SUA in scopul facilitarii victoriei lui Donald Trump si in ambitia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Paul Manafort cautiune inchisoare Trump , #presedinte SUA
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
S-a mai auzit să fie vreunul „... eliberat pe o cautiune de 11,65 mi