Paul Manafort, fost sef de campanie al lui Trump, a fost inculpat si s-a predat FBI UPDATE

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 16:09
12135 citiri
Paul Manafort, fost sef de campanie al lui Trump, a fost inculpat si s-a predat FBI UPDATE
Foto: Arhiva Hepta.ro

Paul Manafort, fostul sef de campanie al lui Donald Trump, a fost inculpat si s-a predat FBI.

Manafort s-a prezentat luni dimineata la FBI, insotit de avocatul sau, conform New York Times.

UPDATE Initial, acuzatiile care i se aduceau acestuia au fost secrete, dar apoi presa straina a transmis ca este vorba despre 12 capete de acuzare, printre care complot impotriva SUA, spalare de bani, fals in declaratii si nedeclararea unor conturi detinute in strainatate.

Actul de inculpare - de 31 de pagini - nu face insa vreo referire la campania prezidentiala a lui Donald Trump, noteaza News.ro.

In acest document nu este sugerata nici vreo complicitate intre echipa de campanie a candidatului republican si autoritatile ruse vizand o falsificare a rezultatului scrutinului. Mentionam ca, dupa anuntul privind inculparea si predarea sa, presa a scris ca ar avea legatura cu ancheta privind implicarea agentilor rusi in campania electorala din SUA, avand in vedere ca Manafort era cercetat in aceasta.

Acuzat in ancheta de acum mai este si Rick Gates, un fost asociat al lui Manafort, care ar urma sa se predea tot luni.

Lui Manafort si asociatului sau Richard Gates li se reproseaza in principal activitati nedeclarate de lobby si consultanta in favoarea fostului presedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

Peste 75 de milioane de dolari au trecut prin conturi offshore administrate de cei doi.

Paul Manafort este acuzat ca a "spalat" numai el suma de 18 milioane de dolari, scrie AFP.

Astfel, capetele de acuzare, validate vineri de un mare juriu federal, vizeaza fapte de coruptie in vederea spalarii de bani, incalcarea legilor federale cu privire la lobby si activitati bancare, se precizeaza intr-un comunicat al procurorului special in ancheta rusa, Robert Mueller, citat de Reuters.

Cei doi sunt acuzati, de asemenea, de fals in declaratii si disimularea unor conturi bancare in strainatate.

Si in luna iulie, Manafort a fost anchetat pentru o posibila infractiune de spalare de bani.

Inca din vara se astepta ca Manafort sa fie inculpat, dupa ce agentii FBI i-au perchezitionat casa, in august, si l-au avertizat ca urmeaza sa fie acuzat. Acest avertisment a lansat speculatii cu privire la faptul ca fostul sef de campanie al lui Trump ar urma sa incheie o intelegere pentru a scapa de urmarirea penala. Autoritatile au ridicat atunci din casa lui Manafort documente si computere.

Paul Manafort a fost seful echipei de campanie a lui Donald Trump, dar a demisionat din functie in august 2016, in urma unor restructurari, dar si pe fondul acuzatiilor ca ar fi primit bani din partea unor grupuri proruse.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Paul Manafort predat FBI, #Paul Manafort alegeri america, #Paul Manafort comunicare Trump , #presedinte SUA