Fotografia zilei: Fata plouata a papei langa ranjetul lui Trump a umplut Internetul de glume. Explicatia fotografului

Joi, 25 Mai 2017, ora 11:22
38120 citiri
Fotografia zilei: Fata plouata a papei langa ranjetul lui Trump a umplut Internetul de glume. Explicatia fotografului
Foto: Hepta.ro

A treia oprire din primul turneu international al lui Donald Trump a fost Vaticanul. Inainte sa mearga la summit-ul NATO joi la Bruxelles, presedintele american s-a dus la papa Francisc pentru o binecuvantare.

Pozele care au fost facute publice dupa intalnirea celor doi au facut inconjurul lumii, devenind subiect principal de glume pentru internauti si argument suprem pentru contestatarii presedintelui SUA.

Trump, care e un presbiterian convins si a spus in repetate randuri ca religia sa e "cea mai minunata", s-a dus la Vatican dupa ce intai a trecut pe la Ierusalim si inainte de asta a fost in Arabia Saudita.

Nici aceste doua opriri nu au fost lipsite de incidente si gafe care au fost taxate imediat de opinia publica, insa poza de la Vatican, cu un Trump cu ranjetu-i binecunoscut pe fata si un papa neobisnuit de serios si cu capul plecat, a dat nastere unui sir nesfarsit de glume si ironii pe Internet.

"Papa Francisc in sfarsit a gasit un lucru pe care-l uraste la jobul sau", a fost unul dintre comentariile internatutilor.

"Papa Francisc: Va rog sa nu postati imaginea asta pe Internet, nu vreau sa o vada Sefu'", a glumit o alta persoana.

Ironizand tinutele mult prea dramatice ale Primei Doamne a SUA Melania Trump si Primei Fiice, Ivanka, alti internauti au spus ca imaginea este un teaser fie pentru urmatorul film Star Wars, fie pentru Avengers: Infinity War.

Vezi si

Altii au speculat si faptul ca Trump, care este impotriva acordului international pentru stoparea incalzirii globale, a primit de la Suveranul Pontif cele trei documente importante cu invataturi ale sale, asa cum Francisc procedeaza de obicei cu sefii de stat.

Una dintre principalale teme abordate in aceste documente este protectia mediului si inegalitatea de venituri.

Cum au fost multi si cei care i-au multumit fotografului care a facut aceasta poza revelatoare, autorul a simtit nevoia sa explice. Astfel, Evan Vucci, fotograful Associated Press care a facut fotografia in cauza, sustine ca de fapt atmosfera din Sala del Tronetto era una calda si relaxata si ca acesta e doar un moment din multe care s-au derulat cu rapiditate in cadrul intalnirii.

Vucci a fost unul dintre cei 6 fotografi care au fost acreditati sa imortalizeze intalnirea papei cu Trump si spune ca, in astfel de situatii, profesionistii imaginii au doar cateva zeci de secunde sa surprinda imaginile.

"Intreaga scena a pozei de grup a durat probabil 30 de secunde", spune Vucci. "Atmosfera din camera nu parea incarcata. Papa zambea, vorbeau. Nu mi-a parut nimic iesit din comun", a mai spus el.

In plus, exista o fotografie similara din timpul unei vizite a fostului presedinte american Barack Obama din 2014, papa Francisc fiind la fel de serios si in acea imagine.

Cu toate acestea, exista mult mai multe imagini unde Suveranul Pontif zambeste cald catre sefii de stat pe care ii intampina.

Si, cum avem si noi mandria noastra, iata si imagini de la vizita cuplului prezidential roman de la Vatican, din 2015.

Foto: colaj imagini Administratia Prezidentiala

In incheiere, oricare ar fi adevarul din spatele imaginii, un lucru e sigur. Ea a devenit viral pentru ca, dupa cum sesizeaza un internaut, "fata papei rezuma sentimentele intregii lumi fata de familia Trump".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Papa Francisc poza Trump Vatican, #glume Trump Papa Vatican , #presedinte SUA