Lista companiilor care au intrerupt legaturile cu familia Trump, boicotandu-i afacerile

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 12:39
7682 citiri
Lista companiilor care au intrerupt legaturile cu familia Trump, boicotandu-i afacerile
Foto: Ivanka Trump

Deciziile presedintelui american Donald Trump, mai ales cea legata de imigratie, nu au fost deloc bine primite nici de o serie de mari companii americane. Mai multe au renuntat la colaborarea cu familia Trump.

Miscarea de boicotare a afacerilor familiei Trump are si un nume in mediul online: #GrabYourWallet. Acesteia i s-au alaturat, conform Business Insider, multe companii, printre care Uber, Macy's, Home Shopping Network sau Shoes.com.

Dupa ce Uber a fost criticat si boicotat, fiind acuzat ca a incercat sa profite de pe urma protestelor taximetristilor, in urma ordinului lui Trump impotriva imigrantilot, Travis Kalanick, CEO al companiei, a anuntat ca demisioneaza.

Si compania Nordstorm a anuntat ca nu mai comercializeaza produse sub brandul Ivanka Trump. Desi compania a anuntat ca renunta periodic la anumite branduri, e de notorietate o scrisoare trimisa de un cumparator, in octombrie, care cerea renuntarea la produsele comercializate sub brandul Ivanka Trump, numindu-le "toxice" si cerand ca Nordstorm sa nu le mai comercializeze.

Lantul de magazine Macy's a renuntat sa mai vanda articole vestimentare din linia Donald Trump, fiind vorba despre costume, cravate si accesorii. Acest lucru s-a intamplat inca din 2015, cand Trump i-a catalogat pe imigrantii din Mexic ca fiind "violatori".

Retailerul Neiman Marcus a renuntat de asemeni sa mai comercializeze obiectele lansate sub brandul Ivanka Trump. Ultimele astfel de produse, niste bijuterii, au fost la vanzare in ianuarie. De la sfarsitul lunii, acestea nu mai sunt oferite cumparatorilor.

La fel a procedat si Shoes.com, un magazin online din Canada care comercializeaza incaltaminte. Acesta a renuntat inca din noiembrie la incaltamintea produsa sub brandul Ivanka Trump.

La fel au procedat si Belk, care a renuntat sa mai vanda incaltaminte si genti Ivanka Trump din weekend, Wayfair, care comercializeaza mobila si obiecte de decoratiuni pentru casa, Bellacor, cu acelasi obiect de activitate, sau ShopStyle.

Citeste si despre cele 100 de companii care contesta decretul anti-imigranti al lui Trump. Printre acestea se afla Apple, Google si Microsoft.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#companii boicoteaza Trump, #companii renunta produse Ivanka trump, #companii boicot familia Trump, #afaceri familia Trump , #presedinte SUA