Lui Trump nu-i vine sa creada ca Israelul ar fi spionat Casa Alba

Vineri, 13 Septembrie 2019, ora 09:44
5666 citiri
Lui Trump nu-i vine sa creada ca Israelul ar fi spionat Casa Alba
Foto: Arhiva Facebook/ Donald J Trump

Presedintele Donald Trump a negat veridicitatea informatiilor potrivit carora Israelul ar fi spionat Casa Alba si a reafirmat relatia excelenta pe care o are cu statul evreu.

"Nu cred. Nu cred ca israelienii ne spioneaza. Mi-ar veni greu sa cred", a declarat presedintele Statelor Unite."Totul este posibil, dar nu cred", a insistat liderul de la Casa Alba, citat de AFP.

Un articol aparut in Politico scrie despre faptul ca Israelul ar fi amplasat in 2017 dispozitive de supraveghere a telefoanelor mobile in zona din apropierea Casei Albe, in inima capitalei Statelor Unite.

"Aceste aparate cu siguranta au servit la spionarea presedintelui Donald Trump" si a consilierilor sai, a explicat un oficial american citat in articol.

Israelul a negat cu fermitate aceste acuzatii. O dezmintire reluata joi de premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a denuntat o poveste "complet inventata".

"Am o linie directoare: fara spionaj in Statele Unite", a asigurat prim-ministrul israelian. "Aceasta este respectata la litera, fara exceptii", a mai spus Netanyahu.

Donald Trump si-a manifestat sprijinul ferm fata de Israel si de actualul premier, mergand pana acolo incat a incalcat consensul international si linia diplomatica traditionala a SUA prin recunoasterea unilaterala a Ierusalimului drept capitala a Israelului.

"Relatia mea cu Israelul este excelenta", a subliniat miliardarul republican. El a reamintit retragerea SUA din acordul nuclear international privind Iranul, o decizie foarte apreciata de executivul israelian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Netanyahu spionat Trump, #Israel spionat Casa Alba, #Trump reactie Israel spionat , #presedinte SUA