McCain, declaratie transanta la Conferinta pentru Securitate de la Munchen: Administratia Trump este in haos

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 11:35
6774 citiri
McCain, declaratie transanta la Conferinta pentru Securitate de la Munchen: Administratia Trump este in haos
Foto: Facebook John McCain

Senatorul republican John McCain s-a distantat vineri de mesajul linistitor pe care au incercat sa il transmita oficialii americani in Europa, spunand ca administratia presedintelui Donald Trump este in haos, relateaza Reuters.

McCain, un critic cunoscut al lui Trump, a declarat la Conferinta pentru Securitate de la Munchen ca demisia noului consilier pentru Securitate Nationala, Michael Flynn, din cauza contactelor sale cu Rusia reflecta probleme profunde de la Washington.

"Cred ca problema lui Flynn este, in mod clar, ceva ce arata ca, din multe puncte de vedere, aceasta administratie este in haos si ca au multa treaba de facut", a spus McCain, laudandu-l in acelasi timp pe secretarul Apararii, James Mattis.

"Cred ca presedintele face declaratii (si - n.r.), din cand in cand, se contrazice singur. Asa ca am invatat sa ne uitam la ce face presedintele, in loc de ce spune", a subliniat el.

Congresmanul a indemnat, insa, participantii la conferinta sa nu renunte, inca, la sperantele pentru Statele Unite. "Acestea sunt vremuri periculoase, dar nu ar trebui sa excludeti America si nu ar trebui sa ne excludem reciproc", a subliniat el.

Guvernele europene au fost nelinistite de semnalele transmise de Trump intr-o serie de chestiuni de politica externa, de la relatia cu NATO, pana la cea cu Rusia, Iran, Israel si chiar in privinta integrarii europene.

Vicepresedintele american Mike Pence va rosti sambata un discurs la Conferinta pentru Securitate de la Munchen, in cursul caruia va transmite un mesaj de asigurare pentru aliatii europeni, similar celui transmis deja de secretarul Apararii si de secretarul de Externe la reuniunea ministrilor de Externe din grupul G20.

Pence va spune ca Europa este un "partener indispensabil" pentru Statele Unite, a declarat un consilier pe probleme de politica externa de la Casa Alba.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#John McCain administratia Trump haos, #John McCain declaratie conferinta securitate Munchen , #presedinte SUA
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Nu stiu cine ar trebui sa se ocupe mai intai
S
Stan
rank 1