Psiholog american: Pentru SUA, alegerea lui Trump este cam ce a fost ascensiunea lui Putin in Rusia

Sambata, 12 Noiembrie 2016, ora 09:04
21898 citiri
Psiholog american: Pentru SUA, alegerea lui Trump este cam ce a fost ascensiunea lui Putin in Rusia
Foto: Hepta.ro

Rezultatul alegerilor prezidentiale din Statele Unite ale Americii reprezinta cea mai mare tragedie americana de la Razboiul Civil incoace, similara ascensiunii lui Putin in Rusia, spune scriitorul si psihologul american Andrew Solomon.

"Au fost cele mai importante alegeri, iar rezultatul este cea mai mare tragedie americana de la Razboiul Civil incoace. Anticipez ca Donald Trump va face tot ce poate pentru a submina acest mecanism de "check and balances", deteriorandu-l poate permanent. Acest fapt este pentru America cam ce a fost venirea la putere a lui Putin in Rusia.

Libertatile si egalitatea despre care credeam ca au ajuns deja la maturitate in societatea noastra sunt, de fapt, pe moarte", a declarat Andrew Solomon, doctor in psihologie si scrie literatura de factura politica, culturala, psihologica si de fictiune, intr-un interviu pentru News.ro.

El a precizat ca americanii se asteapta ca ca noua administratie sa faca bucati Constitutia si sa implementeze acele politici de dreapta care vor devasta SUA timp de decenii.

Psihologul Andrew Solomon considera ca, de fapt, americanii au ales cruzimea, frica, mania si cultul propriei personalitati in detrimentul umanitatii, politetii, sensibilitatii si modestiei.

Potrivit acestuia, incepand cu a doua zi dupa scrutinul prezidential care l-a facut pe Donald Trump presedinte, America s-a rupt in doua.

"Acolo unde a fost o singura tara, acum sunt doua. America mea a fost in lacrimi si greata. Cealalta America, a bigotismului si a rasismului, e indreptatita pe deplin sa celebreze", a adaugat psihologul.

Solomon a criticat si presa americana, despre care spune ca este in colaps.

"Mass-media este in colaps. Nu numai ca aproape toate, cu doua exceptii, dintre cele 200 de publicatii majore au sprijinit-o pe Clinton, dar au si livrat toate acele sondaje care ne asigurau ca va castiga. Intregul sistem de raportare (a sondajelor de opinie) a fost compromis, iar influenta publicatiilor s-a dovedit a fi neglijabila", a conchis psihologul Andrew Solomon.

Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA, avand sustinerea a 279 de electori. Pentru a obtine victoria, el avea nevoie de cel putin 270 de electori din cele 50 de state americane plus Washington, D.C.. Hillary Clinton a castigat doar 228 electori.

Insa, la votul popular, Clinton este tot mai clar ca a iesit invingatoare, chiar daca datele sunt inca preliminare. Mai exact, Clinton avea vineri (la 16:00, ora Romaniei) un avans de 395.595 de voturi, arata datele prezentate de CNN.

Dupa victoria lui Trump, oamenii au iesit in strada sa protesteze trei nopti la rand.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Donald Trump presedinte SUA , #presedinte SUA