Rusia recunoaste ca a tinut legatura cu ehipa lui Trump in timpul campaniei electorale

Joi, 10 Noiembrie 2016, ora 19:01
6538 citiri
Rusia recunoaste ca a tinut legatura cu ehipa lui Trump in timpul campaniei electorale
Facebook Vladimir Putin

Guvernul rus a anuntat joi ca a tinut legatura cu membrii echipei presedintelui ales Donald Trump in timpul campaniei electorale, relateaza Huffington Post.

"Au existat contacte", a declarat viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov, citat de Interfax. El nu a oferit alte detalii.

Intrebat daca aceste contacte se vor intensifica dupa victoria in alegeri a lui Trump, Riabkov a raspuns: "Aceste momente de lucru (...) vor depinde de situatie si de chestiunile cu care ne confruntam. Dar vom continua, bineinteles, aceasta colaborare dupa alegeri".

Riabkov a precizat, insa, ca Ministerul rus de Externe nu a simtit niciun fel de euforie fata de victoria republicanului, dar este dispus sa normalizeze relatiile cu SUA.

"Nu ne asteptam la nimic deosebit de la noua administratie americana", a spus el.

Candidata democrata la presedintie, Hillary Clinton, l-a acuzat pe Trump ca este o "marioneta" a presedintelui Vladimir Putin in cursul campaniei, iar oficiali americani au acuzat Moscova ca se afla in spatele atacurilor informatice care au vizat conturile de e-mail ale Partidului Democrat. Kremlinul a negat acuzatiile.

Trump a sugerat ca ar vrea sa il intalneasca pe Putin inainte de investirea in functie, dar purtatorul de cuvant al liderului rus a spus ca nu exista deocamdata niciun plan in acest sens.

Parlamentul rus a izbucnit in aplauze, miercuri, cand Trump a fost declarat invingator, iar Putin le-a spus ambasadorilor acreditati la Moscova ca este dispus sa imbunatateasca relatia cu Washingtonul.

Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA, dupa ce s-a bucurat de sustinerea a 279 de electori, in schimb Hillary Clinton a castigat votul popular.

Iata cum s-a desfasurat noaptea alegerilor si cum si-au impartit democratii si republicanii cele 50 de state

Vezi cum au primit liderii din intreaga lume vestea ca Trump va fi urmatorul presedinte al SUA, inclusiv reactiile politicenilor din Romania

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Rusia contact Trump campanie, #Rusia recunoaste relatie Tump campanie , #presedinte SUA
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Cât vreme „normalizarea” asta nu-nseamnă ceva procente scrise pe