Strategul sef al lui Trump: Intunericul e bun. Darth Vader. Satana. Asta inseamna putere!

Sambata, 19 Noiembrie 2016, ora 12:26
14346 citiri
Strategul sef al lui Trump: Intunericul e bun. Darth Vader. Satana. Asta inseamna putere!
Foto: captura video CNN

Steve Bannon, nationalistul ales strateg sef la Casa Alba de Donald Trump, spune ca nu regreta nimic din afirmatiile si deciziile sale controversate si anunta o revolutie in Partidul Republican.

"Intunericul este bun. Dick Cheney. Darth Vader. Satana. Asta inseamna putere. Ne ajuta cand ei o iau razna. Cand sunt orbi si nu vad cine suntem si ce facem", a declarat Steve Bannon referindu-se la contestatari, intr-un interviu publicat vineri, primul dupa alegerile prezidentiale din SUA, relateaza CNN.

Site-ul Briebart News, cu care Bannon a fost asociat inca de la lansare, in 2007, si pana in august, l-a sustinut cu vehementa pe Donald Trump in timpul campaniei prezidentiale, fiind cunoscut pentru pozitiile nationaliste, pentru promovarea unor teorii ale conspiratiei, dar si criticat ca fiind un site rasist, sexist si antisemit.

Decizia lui Donald Trump de a-l alege pe Bannon ca strateg sef a starnit vii reactii, viitorul presedinte fiind somat sa renunte la el.

Steve Bannon neaga ca ar fi un "nationalist alb", asa cum a fost catalogat.

"Sunt nationalist. Sunt un nationalist economic. (...) Globalistii au strivit clasa muncitoare americana si au creat clasa de mijloc in Asia. Problema acum este ca americanii sa nu fie f*****", a mai spus viitorul strateg sef de la Casa Alba.

Steve Bannon a declarat in interviul citat ca, daca viitoarea administratie Trump va castiga de partea sa 60% dintre votantii albi si 40% dintre cei hispanici si de culoare, atunci va guverna "50 de ani".

"Asta le-a scapat democratilor. Ei le vorbesc acestor oameni care au companii de 9 miliarde si care angajeaza 9 oameni. Asta nu e realitate. Ei si-au pierdut perspectiva asupra lumii", a mai declarat Bannon.

Strategul sef al lui Donald Trump mai spune ca vrea sa reformeze Partidul Republican.

"Vom crea o miscare politica cu totul noua", a mai spus el.

"Va fi la fel de spectaculos ca in 1930, o revolutie mai mare decat cea facuta de Ronald Reagan - conservatori, plus populisti, intr-o miscare economic-nationalista", a explicat Bannon.

In plus, acesta s-a aratat convins de succesul pe care il va avea Donald Trump, bazat pe felul in care li se adreseaza oamenilor, lucru care i-a adus si victoria in alegeri.

"Avem probabil cel mai mare orator dupa William Jennings Bryan, cuplat la mesaje populiste pe teme economice", a mai punctat el.

Citeste si despre alte controverse legate de Donald Trump:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#Steve Bannon strateg Trump , #presedinte SUA