Trump a pus in mare incurcatura Casa Alba: A fost sau nu hotararea sa de a-l demite pe seful FBI?

Vineri, 12 Mai 2017, ora 11:54
3990 citiri
Trump a pus in mare incurcatura Casa Alba: A fost sau nu hotararea sa de a-l demite pe seful FBI?
Foto: Facebook/Donald Trump

Intr-un interviu recent acordat NBC, presedintele american Donald Trump a declarat ca urma sa-l demita pe seful FBI, James Comey, indiferent de recomandarile primite. Declaratia sa contrazice afirmatiile echipei sale de la Casa Alba si o pune in mare incurcatura.

In urma spuselor presedintelui, adjunctul secretarului de presa de la Casa Alba, Sarah Sanders, a fost pus in mare dificultate in timpul unei conferinte cu jurnalistii, transmisa live, arata Daily Mail.

Asta pentru ca, initial, s-a transmis ca presedintele a luat decizia de a-l demite pe Comey la recomandarea adjunctului procurorului general, Rod Rosenstein. Trump, insa, s-a pus intr-o pozitie de superioritate in interviul acordat joi, el dand de inteles ca hotararea a fost a sa. Astfel, practic a calcat in picioare toate declaratiile facute anterior de echipa sa.

Kellyanne Conway, consilier al presedintelui Donald Trump, Sean Spicer, secretar de presa al Casei Albe, si Huckabee Sanders, care i-a tinut locul lui Spicer timp de cateva zile, toti declarasera anterior interviului acordat de Trump ca acesta a actionat la recomandarea adjunctului procurorului general, Rod Rosenstein.

Huckabee Sanders, de exemplu, afirmase ca Trump a discutat cu Rosenstein si superiorul sau, Jeff Sessions, la Casa Alba, inainte de a semna scrisoarea de demitere a sefului FBI. Mai mult, a spus ca presedintele le-a cerut opiniile oral, dupa care i-a pus sa ii raspunda si in scris.

Sanders s-a incurcat in declaratii, spunand atat ca Trump dorea demiterea lui Comey din prima zi din mandatul de presedintie, dar si ca decizia a fost luata de presedinte marti, dupa ce a primit recomandarea scrisa a lui Rosenstein.

"Voiam sa-l demit indiferent de recomandare", a spus Trump, intarind ulterior: "Indiferent de recomandare, urma sa-l demit pe Comey".

La o conferinta sustinuta la Casa Alba, Huckabee Sanders, intrebata despre declaratiile sale anterioare pe subiect, a admis ca declaratiile sale anterioare nu fusesera corecte si ca presedintele luase deja hotararea in mometul in care a vorbit cu Rosenstein. A recunoscut si ca nu l-a intrebat pe presedinte daca decizia sa era luata in momentul in care a vorbit cu Rosenstein.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Donald Trump l-a demis pe directorul FBI, James Comey

Trump spune ca va numi pe cineva "mult mai bun" la sefia FBI: Cand se linistesc lucrurile, imi vor multumi

Ce transmite Casa Alba dupa demiterea directorului FBI: E timpul sa mergem mai departe. Devine absurd

Trump, despre demiterea lui Comey de la sefia FBI: Am facut un lucru corect pentru americani

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Trump demitere Comey, #scandal demitere sef FBI, #declaratii contradictorii demitere Comey, #scandal demitere Comey , #presedinte SUA