Trump ameninta Turcia cu sanctiuni in cazul pastorului Branson. Erdogan: Nu poate obtine rezultatul dorit amenintand

Joi, 26 Iulie 2018, ora 23:19
6174 citiri
Trump ameninta Turcia cu sanctiuni in cazul pastorului Branson. Erdogan: Nu poate obtine rezultatul dorit amenintand
Foto: Facebook/ Free Pastor Andrew Brunson

Presedintele SUA, Donald Trump, ameninta ca va impune importante sanctiuni impotriva Turciei pentru detentia indelungata a pastorului Andrew Brunso, daca acesta nu este eliberat din arestul la domiciliu. In replica, purtatorul de cuvant al lui Recep Erdogan spune ca SUA trebuie sa inteleaga ca nu poate obtine rezultatul dorit amenintand Turcia.

Presedintia turca a afirmat joi ca Statele Unite nu vor obtine cu amenintari "rezultate" in vederea eliberarii pastorului american judecat in Turcia si a indemnat Washingtonul "sa adopte o atitudine constructiva", transmite AFP.

"Adminstratia americana (...) trebuie sa inteleaga ca nu poate obtine rezultatul dorit amenintand Turcia", a declarat intr-un comunicat purtatorul de cuvant al presedintelui Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin.

"Statele Unite trebuie sa-si revizuiasca abordarea si sa adopte o atitudine constructiva inainte de a dauna mai mult propriilor interese si aliantei lor cu Turcia", a adaugat purtatorul de cuvant.

Discutii la nivel inalt

Semn al situatiei grave, seful diplomatiei de la Ankara, Mevlut Cavusoglu, si omologul sau american, Mike Pompeo, au discutat joi la telefon, potrivit unui inalt oficial turc sub acoperirea anonimatului.

Miercuri, un tribunal din Turcia a decis ca Brunson, care se afla in inchisoare de 21 de luni, sa ramana in arest la domiciliu.

Reactia lui Trump

Aceste declaratii au intervenit dupa ce liderii americani au amenintat sa impuna sanctiuni impotriva Ankarei daca pastorul Andrew Brunson, judecat in Turcia pentru "terorism" si "spionaj", nu este pus in libertate.

"Statele Unite vor impune importante sanctiuni impotriva Turciei pentru detentia indelungata a pastorului Andrew Brunson, un crestin formidabil, tata de familie si o persoana magnifica", a scris Donald Trump intr-un mesaj pe Twitter, cerand sa fie "eliberat imediat".

Pastorul risca 35 de ani

Autoritatile turce il acuza pe pastorul Brunson de activitati de "spionaj" si ca a ajutat doua organizatii considerate teroriste de Ankara: Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si reteaua predicatorului Fethullah Gulen, caruia presedintele Erdogan ii imputa tentativa de puci din 2016 in pofida dezmintirilor acestuia.

Pastorul Brunson, care dezminte categoric toate aceste acuzatii, risca pana la 35 de ani de inchisoare in acest proces cu urmatorul termen stabilit la 12 octombrie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Trump Andrew Brunson, #Erdogan Andrew Brunson, #SUA Andrew Brunson, #Turcia Andrew Brunson, #Trump Erdogan Brunson , #presedinte SUA
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza Gurgui017
Gurgui017
rank 5