Trump anunta ca vrea o reactie foarte dura la racheta lansata de Coreea de Nord

Joi, 06 Iulie 2017, ora 16:18
2760 citiri
Trump anunta ca vrea o reactie foarte dura la racheta lansata de Coreea de Nord
Foto:Captura video/Casa Alba

Presedintele Donald Trump a anuntat joi, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau polonez Andrzej Duda, la Varsovia, ca se gandeste la "niste lucruri foarte dure" ca raspuns fata de testarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) de catre Coreea de Nord, insa adauga ca nu inseamna neaparat sa le puna in practica.

Trump a spus ca vrea sa vada ce se intampla in urmatoarele saptamani si luni si a catalogat drept "o rusine" comportamentul Coreei de Nord.

El a apreciat ca Phenianul se comporta intr-un "mod foarte, foarte periculos" si a amenintat ca va trebui sa se faca ceva in legatura cu acest lucru.

Phenianul a lansat racheta saptamana aceasta. Aceasta problema urmeaza sa fie discutata la sfarsitul saptamanii, in cadrul summitului G20 la Hamburg, in Germania.

Donald Trump a indemnat tarile lumii sa infrunte "comportamentul foarte, foarte rau" al regimului nord-coreean.

El a indemnat tarile lumii sa exercite presiuni asupra Coreei de Nord, in urma testului balistic de saptamana aceasta.

Seful statului american a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau polonez Andrzej Duda, la Varsovia.

Trump a laudat Polonia pentru rolul pe care-l joaca in a ajuta la infrangerea gruparii jihadiste Statul Islamic.

Fortele armate poloneze ajuta la formarea fortelor speciale irakiene si efectueaza misiuni de recunoastere, a precizat el.

Militari polonezi au luptat si cooperat cot la cot cu militari americani in Irak si Afganistan, a adaugat presedintele american.

Polonia va gazdui 5.000 de militari americani, in vederea descurajarii comportamentului destabilizator al Rusiei, a subliniat Trump.

El a notat totodata ca Polonia este unul dintre putinii membri NATO care aloca 2% din PIB Apararii.

Trump a facut aceste declaratii in urma unei intalniri cu presedintele polonez si inaintea conferintei de presa.

Foto:Captura video Casa Alba

Trump urmeaza sa se intalneasca cu omologul sau rus Vladimir Putin la Hamburg, dupa ce Coreea de Nord a anuntat ca a testat cu succes o racheta balistica intercontinentala.

Cele 5 optiuni pe care le are Trump in criza nucleara din Coreea de Nord

Trump denunta "comportamentul destabilizator" al Rusiei si promite sa asigure pacea in Europa

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#test nord coreean ICBM, #Trump declaratii Varsovia , #presedinte SUA