Trump anunta tarife suplimentare la importurile de otel si aluminiu. Bursa se prabuseste de teama unui razboi comercial cu China

Joi, 01 Martie 2018, ora 22:17
6295 citiri
Trump anunta tarife suplimentare la importurile de otel si aluminiu. Bursa se prabuseste de teama unui razboi comercial cu China
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele Donald Trump a anuntat, joi, ca Statele Unite vor introduce de saptamana viitoare tarife de 25% la importurile de otel si de 10% la aluminiul importat.

La o intalnire organizata la Casa Alba cu oficiali din industria SUA, Trump a promis ca va reconstrui industria americana a aluminiului si a otelului, afirmand ca in ultimele decenii aceasta a fost tratata incorect de alte state.

Decizia va spori probabil tensiunile cu China, intr-un moment in care un important consilier economic chinez, Lui He, este la Washington pentru discutii pe teme legate de comert, informeaza Agerpres.

Joi dimineata, Trump a scris pe Twitter ca industria americana a aluminiului si a otelului trebuie sa fie protejata de practicile comerciale incorecte. Dupa acest anunt, actiunile AK Steel Holding au urcat cu 2,8%, ale US Steel Corp cu 2,3% si ale Nucor cu 1%.

Bursa din SUA se prabuseste dupa anuntul lui Trump

Bursa de pe Wall Street se prabuseste iar, fiind ingrijorata de un razboi comercial cu China, informeaza CNN.

Indicele Dow Jones a scazut cu mai mult de 500 de puncte dupa anuntul lui Trump. Totodata, Nasdaq si S&P 500 au scazut cu aproximativ 1,5%.

Preocuparile privind un razboi comercial cu China vin intr-o perioada deja subreda a Bursei de pe Wall Street. S&P 500 si Dow au scazut cu aproximativ 4% in luna februarie, cea mai puternica scadere din ultimii doi ani.

Tarifele impuse la importurile de aluminiu si otel vor proteja industria tarii, a anuntat administratia SUA, dar criticii spun ca vor spori costurile pentru industrie si nu vor avea ca efect majorarea numarului de locuri de munca.

Desi SUA importa din China doar 2% din otel, productia masiva de otel din statul asiatic a dus la scaderea preturilor.

La randul sau, China a indicat ca ar putea raspunde masurilor SUA privind otelul introducand tarife la importurile de produse agricole din State. De exemplu, Statele Unite sunt cel mai mare furnizor de boabe de soia. In prezent, China este cel mai mare producator de aluminiu si otel din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Donald Trumo China, #bursa prabusire SUA , #presedinte SUA
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
...la uotzel am pricepu....da' la Al ???.....asta se gaseste in....