Trump ar vrea Brazilia in NATO: Trebuie sa vorbim cu multa lume

Marti, 19 Martie 2019, ora 22:07
3719 citiri
Trump ar vrea Brazilia in NATO: Trebuie sa vorbim cu multa lume
Foto: Facebook / Jair Messias Bolsonaro

Presedintele american Donald Trump l-a laudat pe omologul sau brazilian Jair Bolsonaro pentru o victorie "extraordinara" in alegerile prezidentiale, in cadrul unei conferinte de presa comune, adaugand ca va desemna Brazilia un aliat "non-NATO" al SUA, relateaza CNN.

Trump a declarat ca vizita lui Bolsonaro este o ocazie buna pentru "legaturi mai puternice" intre cele doua tari. Drept urmare, el intentioneaza sa desemneze Brazilia ca un aliat major non-NATO al SUA.

"Dupa cum i-am spus presedintelui Bolsonaro, intentionez sa desemnez Brazilia ca un aliat major non-NATO sau chiar, daca ne gandim mai bine, poate un aliat NATO. Trebuie sa vorbim cu multa lume, dar ar putea fi vorba de un aliat NATO", a declarat Trump.

Facand referire la victoria lui Bolsonaro in alegerile prezidentiale, Trump a declarat: "O provocare incredibila, dar rezultatul final a fost ceva despre care a vorbit toata lumea".

Trump a adaugat ca se asteapta ca cei doi sa aiba o relatie "fantastica".

"Analizam aceasta posibilitate. Inclinam spre aceasta decizie. Relatia cu Brazilia nu a fost niciodata mai buna", a precizat Trump.

Trump a afirmat ca Bolsonaro imparte multe din viziunile sale si ca se simte foarte apropiat de presedintele brazilian.

El l-a felicitat pe Bolsonaro si pentru ca si-a revenit dupa ce a fost injunghiat in timpul campaniei. "Extrem de curajos", a afirmat Trump.

La randul sau, Bolsonaro a afirmat ca Brazilia este alaturi de SUA privind anumite valori in care crede si Trump.

"In concluzie, doresc sa transmit ca Brazilia si Statele Unite stau una langa cealalta in eforturile lor de a oferi libertatea si respectul catre familiile si stilul de viata traditional, respect fata de Dumnezeu, creatorul nostru, impotriva ideologiei de gen sau a atitudinilor corecte politic si a stirilor false", a declarat el.

Trump a afirmat ca este fericit sa il auda pe Bolsonaro folosind sintagma "stiri false".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Trump Brazilia NATO, #Trump vizita Bolsonaro , #presedinte SUA