Trump e nepot de imigrant: Povestea bunicului sau care a fugit ilegal din Germania si nu a mai fost primit inapoi

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 10:23
20529 citiri
Trump e nepot de imigrant: Povestea bunicului sau care a fugit ilegal din Germania si nu a mai fost primit inapoi
Foto: Facebook/Donald Trump

Donald Trump, cel care imediat dupa ce a fost ales a spus ca va expulza 3 milioane de imigranti, este el insusi nepot de imigrant.

Amanunte despre viata bunicului sau au fost prezentate recent de presa germana, care a publicat un document legat de deportarea lui din Germania, tara sa natala. Insa pentru a intelege ce s-a intamplat, haideti sa refacem putin firul povestii.

Pe cand avea doar 16 ani, Friederich Trump - bunicul lui Donald Trump - a fugit din orasul bavarez Kallstadt. Dorinta de imbogatire l-a dus pe continentul american, el fiind atras de goana dupa aur, arata Business Insider.

Acolo si-a deschis mai multe afaceri, in mare parte taverne si bordeluri, care au devenit foarte populare in randul minerilor.

Insa Friederich Trump nu si-a uitat locul natal, pe care l-a vizitat in cateva randuri. Iar in 1901, in timpul unei calatorii pe meleagurile copilariei, el s-a indragostit de Elisabeth, cu care s-a casatorit dupa scurt timp. Cei doi au plecat impreuna in SUA, dar femeia s-a plictisit repede de "visul american" si a vrut sa se intoarca in Germania.

Insa problema a fost ca Friederich Trump nu a emigrat in SUA indeplinind toate formalitatile. In 1885, cand a plecat pentru prima data peste ocean, el a incalcat legea, avand in vedere ca nu a notificat autoritatile germane de faptul ca vrea sa treaca granita, nu a lasat un depozit intr-o banca si nici nu s-a intors pentru a face stagiul militar, potrivit Wall Street Journal.

Iar in 1905, cand a vrut sa se restabileasca cu sotia sa in Kallstadt, autoritatile au descoperit ca e un fugar si ca exista pe numele sau un ordin de interzicere a sederii.

Friederich Trump a incercat sa faca apel la aceasta decizie, asa ca i-a scris printului Luitpold al Bavariei. In epistola, Friederich Trump l-a rugat pe liderul "preaiubit, nobil, intelept si just" al regiunii sa nu-l deporteze, insa cererea lui a fost respinsa.

Acest document a fost descoperit recent de catre istoricul Roland Paul intr-o arhiva din Germania. Scrisoarea contine urmatoarele: "Cetateanul american Friedrich Trump, in prezent rezident al Kallstadt, trebuie sa paraseasca Bavaria pana pe 1 mai sau va fi deportat".

Astfel, el a plecat din nou in SUA, de data asta definitiv, alaturi de sotia sa, care era insarcinata in 6 luni cu tatal lui Donald Trump.

Presedintele ales al SUA e nervos pe imigranti

In zilele noastre, nepotul sau, Donald, si-a cladit campania electorala pe multe promisiuni legate de oprirea valului de imigranti, printre care se numara ridicarea unui zid la granita cu Mexicul si interzicerea accesului musulmanilor in America.

In plus, dupa ce a fost ales presedinte, el a promis ca va deporta 3 milioane de imigranti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#scrisoare bunic Trump, #document bunic Trump , #presedinte SUA