Trump i-a cerut procurorului general sa claseze dosarul impotriva "vanatorului de imigranti" Joe Arpaio. Daca n-a reusit, l-a gratiat

Duminica, 27 August 2017, ora 16:44
3918 citiri
Trump i-a cerut procurorului general sa claseze dosarul impotriva "vanatorului de imigranti" Joe Arpaio. Daca n-a reusit, l-a gratiat
Foto: Arhiva Facebook/Joe Arpaio

Presedintele american Donald Trump i-a cerut procurorului general Jeff Sessions sa renunte la urmarirea penala a fostului serif controversat Joe Arpaio, unul dintre ferventii sai sustinatori care a fost condamnat in iulie, iar apoi a fost gratiat de presedinte vineri, dezvaluie The Washington Post (WP), scrie AFP.

Donald Trump, ingrijorat in primavara de turnura pe care o lua cazul acestui serif prea zelos impotriva imigrantilor hispanici, l-a intrebat pe Sessions "daca ar fi posibil ca Guvernul sa claseze dosarul penal impotriva lui Arpaio, dar i s-a raspuns ca ar fi nepotrivit", afirma trei persoane la curent cu aceasta discutie, potrivit WP.

Dupa aceasta intalnire, Trump a decis sa lase dosarul sa fie judecat si, in cazul in care seriful ar fi fost condamnat, sa-l gratieze, scrie ziarul.

Ceea ce a facut vineri seara, asa cum a anuntat Casa Alba intr-un comunicat: "seriful Joe Arpaio are acum 85 de ani si, dupa peste 50 de ani de serviciu admirabil fata de tara noastra, merita o gratiere prezidentiala".

Membri ai Partidului Republican al lui Trump au denuntat aceasta gratiere prezidentiala a lui Joe Arpaio.

Intre ei se afla doi senatori din Arizona, John McCain si Jeff Flake, dar si presedintele camerei reprezentantilor Paul Ryan.

"Presedintele Camerei (Reprezentantilor) dezaproba aceasta decizie", a declarat sambata purtatorul sau de cuvant Doug Andres.

Seriful a fost gasit vinovat, la sfarsitul lui iulie, iar pronuntarea pedepsei era prevazuta in octombrie.

Joe Arpaio a reprezentat, timp de aproape un sfert de secol, un aparator al ordinii neinduplecat, in comitatul Maricopa, in Arizona (sud-vest). El a fost condamnat pentru ca a incalcat un ordin al unui judecator federal care ii interzicea patrulele pe care le organiza.

Acest sustinator al lui Trump, care s-a autointitulat "seriful cel mai dur din America", si-a forjat o reputatie foarte controversata, prin masuri in mod deeschis bazate pe o tintire discriminatorie si revendicate ca atare impotriva strainilor hispanici.

In campania prezidentiala americana, in 2016, Joe Arpaio si-a exprimat in mod public sustinerea fata de miliardarul newyorkez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Trump procuror renuntare dosar Joe Arpaio , #presedinte SUA