Trump, infrangere usturatoare in Congres: Nu a strans voturile pentru a inlocui Obamacare

Vineri, 24 Martie 2017, ora 22:27
7554 citiri
Trump, infrangere usturatoare in Congres: Nu a strans voturile pentru a inlocui Obamacare
Foto: Facebook/Donald Trump

Liderii republicani au retras vineri seara de pe ordinea de zi controversata lege de inlocuire a Obamacare, dupa ce nu au reusit sa obtina sustinerea necesara in randul congresmenilor pentru ca respectiva lege sa treaca de Camera Reprezentantilor.

Presedintele Trump le-a cerut liderilor conservatori sa anuleze votul cu doar cateva minute inainte de a incepe, abandonand strategia initiala de a-i forta pe republicanii nemultumiti sa voteze legea prin impunerea unui ultimatum, transmite Reuters.

Camera Reprezentantilor a anuntat suspendarea sedintei.

Obamacare va ramane in continuare in vigoare, desi republicanii au promis in ultimii sapte ani ca vor abroga legea imediat ce ajung la Casa Alba.

De asemenea, unii republicani s-au aratat revoltati de modul in care presedintele a condus negocierile si a retras legea in ultimul moment, declarand ca au terminat cu orice proiect de inlocuire a Obamacare.

Donald Trump a declarat ca proiectul legislativ de inlocuire a Obamacare va reveni in viitorul apropiat in Congres.

Anterior, Paul Ryan a facut o vizita neasteptata la Casa Alba pentru a-l anunta pe presedinte ca nu are voturile necesare pentru a trece controversata legislatie de inlocuire a Obamacare. Vizita a venit dupa ce presedintele american le-a dat un ultimatum congresmenilor pentru a vota legislatia in Camera Reprezentantilor.

Asa-zisa Trumpcare a starnit ingrijorari atat in randul democratilor, cat si a republicanilor din Congres.

Initial, oficialii administratiei prezidentiale le-au transmis republicanilor ca Donald Trump nu mai are de gand sa participe la negocieri si va trece la urmatoarea promisiune electorala daca legislatia de inlocuire a Obamacare nu trece de Camera Reprezentantilor, fortand mana republicanilor nemultumiti de proiectul propus de Casa Alba, dar care nu vor sa apere legislatia lui Barack Obama.

Insa, presedintele american a revenit asupra declaratiilor sale, precizand ca ii asteapta in viitor si pe democrati la masa negocierilor pentru a discuta despre inlocuirea Obamacare.

Aproximativ 14 milioane de americani ar fi putut sa-si pierda asigurarea medicala in 2018, in baza noului plan republican de asistenta medicala, arata analiza Biroului pentru Buget Congresional (CBO).

De asemenea, numarul persoanelor neasigurate urma sa creasca cu 24 de milioane pana in 2026, ajungand la 52 de milioane de oameni in Statele Unite.

Trump a semnat deja primul ordin executiv cu privire la Obamacare

Obamacare, revocat si de Camera Reprezentantilor - ce va pune Trump in loc?

Senatul SUA face un prim pas pentru desfiintarea Obamacare

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#lege inlocuire Obamacare retrasa, #vot anulat Trumpcare, #Trumpcare Obamacare, #lege inlocuire Obamacare , #presedinte SUA