Trump imita un jihadist care impusca victimele de la Paris, ca sa isi sustina ideea inarmarii populatiei (Video) UPDATE Reactii dure din Franta

Sambata, 05 Mai 2018, ora 19:23
6548 citiri
Trump imita un jihadist care impusca victimele de la Paris, ca sa isi sustina ideea inarmarii populatiei (Video) UPDATE Reactii dure din Franta
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Presedintele american, Donald Trump, a aparat, vineri, dreptul de a purta arma, afirmand ca atentatele de la 13 noiembrie 2015 de la Paris ar fi facut mai putini morti daca victimele ar fi fost inarmate.

"Nimeni nu este inarmat la Paris si ne amintim cu totii de cele 130 de persoane (ucise) si de numarul enorm de persoane ranite groaznic", a declarat el intr-un discurs la conventia anuala a NRA (National Rifle Association), puternicul lobby pro-arme, scrie AFP.

"Ele au fost ucise brutal de un mic grup de teroristi care aveau arme. Acestia si-au luat cat timp au vrut si le-au ucis una cate una. Boom, vino aici; boom, vino aici; boom, vino aici", a povestit presedintele american, facand cu mana gestul unui jihadist care trage cu pistolul asupra victimelor.

"Insa daca un angajat sau doar un client ar fi avut o arma sau daca unul dintre dvs. din asistenta erati acolo cu o arma indreptata in directia opusa, teroristii ar fi fugit sau s-ar fi tras asupra lor si ar fi fost cu totul alta poveste", a afirmat Trump.

La 13 noiembrie 2015, 130 de persoane au murit si cateva sute au fost ranite intr-o serie de atentate la Paris si Saint-Denis revendicate de gruparea Statul Islamic (SI). Unul dintre comandouri a ucis 90 de persoane in sala de concerte Bataclan. Primele forte de securitate care au intervenit au fost politisti de teren.

UPDATE: "Afectari obscene", "indecent" - cu aceste cuvinte fostul presedinte francez Francois Hollande si premierul sau Manuel Valls au denuntat dur sambata declaratiile presedintelui american.

"Declaratiile rusinoase si afectarile obscene ale lui Donald Trump spun multe despre ceea ce crede el despre Franta si valorile ei. Prietenia dintre popoarele noastre nu poate fi manjita de lipsa de respect si de masura. Toate gandurile mele se indreapta catre victimele din 13 noiembrie", a transmis Francois Hollande, citat intr-un comunicat de presa.

"Indecent si incompetent. Ce-ar mai fi de spus?", a scris pe contul sau de Twitter Manuel Valls, potrivit AFP.

In discursul de vineri, Trump si-a afisat fara rezerve sprijinul pentru puternica asociatie americana de lobby pro-arme NRA, promitand sa protejeze dreptul americanilor de a detine o arma, la doar sase saptamani dupa cea mai mare manifestatie din istoria SUA la care s-a cerut inasprirea controalelor privind armele.

"Aceasta administratie se bate pentru a proteja al doilea amendament (al Constitutiei) si il vom proteja", a spus el la conventia NRA, la Dallas.

Acest amendament, care dateaza din 1791 si le permite americanilor sa detina o arma de foc, "este asediat, dar nu va mai fi asediat atat timp cat eu voi fi presedinte", a mai afirmat el.

Nu e prima data cand Trump promoveaza folosirea armelor. Donald Trump a propus si inarmarea profesorilor, pentru a preveni masacrele din scoli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Trump arme atentate Paris, #Trump folosire arme , #presedinte SUA