Trump presedinte Coreea de Nord avertizeaza: Noul presedinte SUA se va confrunta cu un "stat nuclear"

Joi, 10 Noiembrie 2016, ora 11:45
18751 citiri
Trump presedinte Coreea de Nord avertizeaza: Noul presedinte SUA se va confrunta cu un "stat nuclear"
Foto: Hepta.ro

Coreea de Nord a avertizat joi ca presedintele american ales si viitorul sau guvern vor trebui sa trateze cu un "stat nuclear". In acelasi timp, el a calificat tentativele SUA de denuclearizare drept "o iluzie depasita".

"Daca exista ceva pe care Guvernul Obama l-a facut, este de a pune in pericol grav securitatea continentului american", scrie ziarul partidului unic intr-un editorial.

"El lasa mostenire noului guvern sarcina de a trebui sa se confrunte cu statul nuclear al Juche", doctrina ideologica nord-coreeana centrata pe notiunea de "autosuficienta", adauga Rodong Sinmun.

Iata Reactiile liderilor de pe glob - de la entuziasm la organizarea de exercitii militare

Ziarul nu mentioneaza insa numele lui Donald Trump.

In ultimul timp, tot mai multe voci cer Washingtonului sa isi schimbe tonul fata de Coreea de Nord.

Coordonatorul agentiilor de informatii americane, James Clapper, a declarat la sfarsitul lunii octombrie ca a convinge Phenianul sa renunte la programul sau nuclear este un demers sortit esecului.

Sub presedintia lui Barack Obama, Washingtonul s-a aratat de neclintit in refuzul de a vedea Coreea de Nord nucleara. El a supus orice dialog in prealabil unui angajament concret pentru denuclearizare.

Vezi si Cum ar putea arata lumea cu Donald Trump presedinte

Ziarul nord-coreean aminteste remarcile lui James Clapper pentru a estima ca exista un consens general in directia acceptarii Nordului ca un stat nuclear.

"Factorii de decizie din SUA trebuie sa ia act de declaratiile lui Clapper. Sperantele americane de denuclearizare a Coreii de Nord sunt o iluzie depasita".

Donald Trump nu a publicat un plan de campanie precis in ceea ce priveste politica sa viitoare fata de Coreea de Nord. Cu toate acestea, el a lasat sa se inteleaga ca este deschis la negocieri cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Dupa primul sau test nuclear in 2006, Coreea de Nord a fost supusa de cinci ori sanctiunilor ONU.

In urma celui de-al cincilea test nuclear efectuat in septembrie, Consiliul de Securitate al ONU dezbate adoptarea de noi sanctiuni.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Donald Trump presedinte SUA, #Donald Trump Coreea Nord , #presedinte SUA