Trump presedinte: Putin l-a felicitat, Obama il primeste joi la Casa Alba

Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 14:35
6181 citiri
Trump presedinte: Putin l-a felicitat, Obama il primeste joi la Casa Alba
Foto: Arhiva Hepta.ro

Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA, devansand-o pe contracandidata sa principala Hillary Clinton. Liderii din intreaga lume i-au transmis felicitari incluzand in mesajele lor si ceea ce spera sa obtina de la viitoarea Administratie americana.

Liderul rus Vladimir Putin a fost printre primii care l-au felicitat pe cel care va fi al 45-lea presedinte american. El i-a trimis o telegrama in care si-a exprimat speranta ca "dialogul dintre Moscova si Washington va iesi acum din criza si va servi intereselor ambelor tari".

Jurnalistii de la Interfax scriu si ca Putin a spus ca spera sa poata conlucra cu Trump in probleme internationale si ca vor gasi solutii eficiente la provocarile din domeniul securitatii mondiale.

Daca reactia liderului de la Kremlin era previzibila, Moscova fiind acuzata in repetate randuri de catre Washington ca intervine in alegerile prezidentiale printr-o campanie de compromitere a e-mailurilor unor persoane si institutii din SUA, lumea intreaga astepta sa vada ce are de spus Barack Obama, actualul presedinte care a sustinut-o cu tarie pe democrata Hillary Clinton.

Seful de campanie al lui Trump a anuntat ca Obama l-a sunat pe republican sa il felicite pentru victorie. Potrivit staff-ului lui Trump, cei doi au avut "o conversatie grozava" si se vor intalni in curand la Washington.

UPDATE 14:35 Casa Alba a anuntat oficial ca presedintele Barack Obama se va intalni joi cu Donald Trump, pentru a discuta predarea stafetei, la 20 ianuarie 2017, potrivit CNN.

In plus, Obama va sustine azi o declaratie de presa.

Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA, dupa ce s-a bucurat de sustinerea a 279 de electori. Pentru a obtine victoria, el avea nevoie de cel putin 270 de electori din cele 50 de state din SUA.

Iata cum s-a desfasurat noaptea alegerilor si cum si-au impartit democratii si republicanii cele 50 de state

Vezi cum au primit liderii din intreaga lume vestea ca Trump va fi urmatorul presedinte al SUA, inclusiv reactiile politicenilor din Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Donald Trump presedinte SUA reactie Putin, #Donald Trump presedinte SUA reactie Obama , #presedinte SUA