Trump: Rudy Giuliani este un adevarat razboinic

Miercuri, 12 Septembrie 2018, ora 00:10
3904 citiri
Trump: Rudy Giuliani este un adevarat razboinic
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Presedintele SUA, Donald Trump, a transmis, marti, un mesaj, cu ocazia comemorarii atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, in care il catalogheaza pe Rudolph Giuliani un adevarat razboinic. Giuliani a trimis, in urma cu cateva saptamani, o scrisoare critica autoritatilor de la Bucuresti, in nume propriu, dar care a starnit in SUA discutii despre implicarea avocatului presedintelui in politica externa a celei mai puternice tari din lume.

"Rudy Giuliani a facut o treaba foarte buna in calitatea de primar al orasului New York in momentul atentatelor din 11 septembrie 2001. Modul sau de conducere, curajul si abilitatile sale nu trebuie uitate niciodata. Rudy este un adevarat razboinic!", a transmis Donald Trump marti dupa-amiaza, prin Twitter, cu ocazia comemorarii atacurilor teroriste de la New York Si Washington, potrivit Mediafax.

Rudy Giuliani este avocatul presedintelui Donald Trump si a fost procuror federal si primar al New York-ului in timpul atentatelor din 2001. El a devenit un reper gratie capacitatii sale de reactie, iar actiunile sale i-au adus titlul de personalitatea anului, decernat de revista Time.

Saptamana a inceput cu informatia ca presedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dancila, dar si Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au primit o scrisoare de la Rudolph Giuliani, in care fostul primar al New York-ului vorbea, fara a da exemple sau dovezi, despre abuzurile din justitia din Romania si recomanda, fara sa precizeze in ce calitate, sa fie adoptata o amnistie.

Scrisoarea avea antentul firmei de avocatura a lui Giuliani, iar lucrurile spuse in ea erau in opozitie totala cu pozitia oficiala exprimata de Ambasada SUA la Bucuresti si de Departamentul de Stat al SUA cu numeroase ocazii. Cu toate acestea, pentru ca Giuliani este la acest moment si seful echipei de avocati a presedintelui american Donald Trump, politicieni si oficiali din coalitia PSD-ALDE s-au grabit sa o prezinte drept punct de vedere oficial al Guvernului american.

Ba chiar Liviu Dragnea a mers pana la a anunta ca Romania risca sa fie exclusa din NATO daca nu pune cat mai repede capat "atrocitatilor" si "abuzurilor ingrozitoare" comise "in numele luptei anticoruptie".

Ambasada SUA la Bucuresti s-a delimitat rapid de scrisoare, aratand ca nu e altceva decat opinia unuei persoane fizice, cetatean american. Subiectul a facut insa multa valva in presa de peste Ocean, care a si obtinut de la Giuliani confirmarea ca a fost platit pentru a o trimite si ca documentul nu reprezinta sub nicio forma pozitia oficiala a SUA.

Publicatii de renume mondial au alocat ample materiale pentru a le explica cititorilor contextul in care Giuliani a ajuns sa fie contractat pentru o asemenea actiune de lobby in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Donald Trump Rudolph Giuliani razboinic , #presedinte SUA
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Da! Razboinic antiamerican. In solda Tel Aviv-ului.