Trump se ascunde dupa imunitate ca sa scape de un proces de incitare la violenta

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 08:54
2753 citiri
Trump se ascunde dupa imunitate ca sa scape de un proces de incitare la violenta
Foto: Facebook/The White House

Donald Trump invoca imunitatea prezidentiala pentru a scapa de un proces, in care este acuzat de incitare la violenta.

Avocatii presedintelui american au argumentat in instanta ca acesta nu poate sa fie dat in judecata dupa investirea sa la Casa Alba, intr-o incercare de a scapa de acuzatiile aduse impotriva lui, dupa ce sustinatorii sai au agresat mai multi protestari la un eveniment de campanie din martie 2016, relateaza CNN.

Avocatii au argumentat in doua randuri ca miliardarul republican beneficiaza de imunitate prezidentiala si nu poate sa fie dat in judecata pentru incitare la violenta.

"Trump are imunitate fata de orice proces, pentru ca este presedintele Statelor Unite. Trump este imun fata de proceduri in conformitate cu Clinton vs. Jones", au argumentat avocatii liderului de la Casa Alba, citand un precedent cum se face in justitia americana.

In acest caz, trei protestatari - Kashiya Nwanguma, Molly Shah si Henry Brousseau - ii acuza de agresiune pe doi barbati care participau la un miting al campaniei republicane din Kentucky.

De asemenea, presedintele american este acuzat ca a incitat la violenta, dupa ce a cerut multimii sa actioneze pentru a-i indeparta pe cei trei protestatari din sala unde avea loc evenimentul.

Avocatii presedintelui au argumentat ca acesta vorbea cu fortele de securitate, nu cu multimea, dar un judecator federal a decis deja ca incitarea la violenta este plauzibila in cazul lui Trump.

Citeste si Donald Trump ar putea fi acuzat de incitare la violenta

Expertii sustin ca presedintele va avea probleme in ceea ce priveste justificarea invocarii imunitatii intr-un proces civil.

Curtea Suprema a decis in doua randuri ca presedintele se bucura de o imunitate extinsa cu privire la actiunile sale de la Casa Alba. Insa magistratii supremi au permis continuarea unui proces impotriva lui Bill Clinton pentru actiuni care au avut loc inainte de investirea sa la conducerea Statelor Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Trump imunitate proces violente , #presedinte SUA